11.7 C
Craiova
miercuri, 9 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAmbulanța Gorj angajează medici de familie

Ambulanța Gorj angajează medici de familie

Serviciul de Ambulanță Județean Gorj angajează medici de familie. Tiberiu Tătaru, șeful Serviciului de Ambulanță Județean Gorj, intenționează ca mai întâi să îi specializeze gratuit pe medicii de familie care vor să lucreze la instituție.

Astfel, va fi organizat un curs de medicină de urgență prin care medicii de familie vor fi atestați să furnizeze astfel de servicii. În momentul de față mai este nevoie de trei medici de familie care să se înscrie la curs și să parcurgă etapele de specializare. Tiberiu Tătaru a lansat un apel către medicii de familie din județul Gorj și nu numai, să participe la cursul de specializare organizat de către Serviciul de Ambulanță Județean. Acesta va avea o durată de 6 luni.

Unitatea a scos în ultimii ani la concurs 6 și 7 posturi de medic, însă nu s-a prezentat nimeni. Alegerea medicilor de familie ca potențiali angajați ai Serviciului de Ambulanță Județean nu este întâmplătoare. Mulți au salarii mici și ar putea să aleagă un loc de muncă mai bine plătit. Sunt peste 200 de medici de familie în județul Gorj. La Ambulanță e mai multă muncă, dar beneficiile sunt mai mari. Salariul poate ajunge cu tot cu sporuri și gărzi la peste 20.000 de lei. De regulă, medicii de familie sunt încadrați la cabinete cu salariul minim pe economie. Deci diferența de salarizare este uriașă.

Au numai 7 medici

Serviciul Judetean de Ambulanţă Gorj este o unitate sanitară publică de importanţă strategică, cu personalitate juridică, aflată în coordonarea departamentului de specialitate din Ministerul Sănătăţii având în structura sa un compartiment pentru asistenţă medicală de urgenţă si transport medical asistat, cu echipaje medicale de urgenţă, cu sau fără medic, şi un compartiment de transport sanitar neasistat.

Compartimentul pentru asistenţă medicală de urgenţă funcţionează în regim de lucru continuu, în aşteptarea solicitărilor de asistenţă medicală de urgenţă.

Personalul SJA Gorj

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj are sediul central în Târgu Jiu (staţia centrală) si șase substaţii de ambulanţă la Motru, Novaci, Bumbești-Jiu, Târgu-Cărbunești, Rovinari și Turceni care asigură o acoperire eficientă a întregului teritoriu al judeţului. Personalul medical operativ este format din 7 medici, 70 de asistenţi, 6 operatori registratori de urgenţă şi 75 de ambulanţieri.

„Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj asigură servicii de:

  • transport medical asistat – transportul de urgenţă al pacienţilor care necesită monitorizare şi îngrijiri medicale pe durata transportului, asigurate de medic sau asistent medical, utilizând ambulanţe tip B sau C;
  • transport sanitar neasistat – transportul pacienţilor care nu se află în stare critică şi nu necesită monitorizare şi îngrijiri medicale speciale pe durata transportului.

Transportul sanitar neasistat se efectuează cu ambulanţe tip A1 sau A2, precum si cu alte tipuri de autovehicule decât ambulanţele tip B si C, aflate în dotarea serviciilor de ambulanţă.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj are un parc auto compus din 40 de autosanitare, având echipajul format în funcţie de felul solicitării, din 1, 2 sau 3 persoane. Tipurile de ambulanţe se clasifică astfel: Tip C (4 buc.), Tip B1/B2 (23), Tip A1/A2 (12), consultaţii la domiciliu (1), conform Serviciului de Ambulanță Județean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS