6.2 C
Craiova
vineri, 29 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrădiniţa "Căsuţa cu Pitici" degradată şi cu table la ferestre

Grădiniţa „Căsuţa cu Pitici” degradată şi cu table la ferestre

Grădiniţa „Căsuţa cu Pitici” din Craiova are una aspect exterior care îi nemulţumeşte pe părinţi. Pereţii nu mai au var pe suprafeţe mari, şi pe alocuri sunt desenaţi cu graffiti. La acoperiş se vede cum polata este ruptă în multe locuri, iar la geamuri pe post apărătoare sunt puse table vopsite cu roşu. În această unitate şcolară intră zilnic şase grupe de copii, de vârstă preşcolară. Părinţii susţin şi că unitatea are nevoie urgent de unele reparaţii.

Grădiniţa Căsuţa cu Pitici

Grădiniţa „Căsuţa cu Pitici” se află pe strada Brestei din Craiova şi este structură a Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă”. Pe exterior, clădirea arată de parcă nu mai este folosită. Zidurile exterioare arată clar că nu mai sunt zugrăvite de mult timp. Polata este din PVC şi se vede din stradă că îi lipsesc multe elemente. La ferestre au fost puse, ca un fel de apărătoare, făcute pe jumătate din geam din tablă de culoare roşie, iar pe altă jumătate un fel de plase de sârmă. Acestea iau şi din lumina naturală a claselor dacă nu se deschid. Părinţii sunt nemulţumiţi de aspectul unităţii şcolare şi reclamă că ar fi nevoie şi de unele reparaţii urgente.


„La Grădiniţa Casa cu Pitici, de pe strada Brestei nr. 342, este nevoie de renovare exterioară a pereților, de schimbarea polatei, de burlane, jgheaburi şi, dacă este posibil, chiar şi la acoperiş”, au semnalat părinţii.

Ce spune managerul grădiniţei

Managerul grădiniţei spune că a solicitat la Primăria Craiova ca această unitate să fie reabilitată, dar anul acesta pare că nu este posibil acest lucru, pentru că deja au intrat în reabilitare şcoala şi o altă structură a şcolii- Grădiniţa Voinicel.
Directorul susţine însă că va încerca să înlocuiască apărătoarele din tablă, puse la geamuri, cu ceea ce salvează în urma lucrărilor de reabilitare de la şcoală.

Grădiniţa Căsuţa cu Poveşti


„Am făcut multe adrese către Primăria Craiova prin care am solicitat să reabiliteze şi această grădiniţă. Sperăm să intre şi aceasta într-un proiect de reabilitare. Deocamdată, nu avem un răspuns în acest sens. Dar avem deja în reabilitare Şcoala „Ion Creangă” şi Grădiniţa Voinicel- o altă structură a şcolii. Sunt două lucrări care au început anul acesta.
Într-adevăr, nu arată deloc bine nici Grădiniţa „Căşuta cu Pitici”. Probleme sunt la exterior .O să încercăm să facem ceva, cât mai repede posibil, în privinţa acelor urâţenii de la geamuri, să le schimbăm cu ce mai salvăm de la şcoală, după lucrările de reabilitare. Acele table de la geamurile grădiniţei sunt puse de 10-15 ani acolo, ca măsuri de protecţie. În interior nu sunt probleme. Sunt condiţii decente. Am schimbat şi centrala”, a spus managerul Marian Ene.

Prioritar este un sistem video pentru exterior


În ceea ce priveşte, reparaţiile la polată dar şi înlocuirea jgheaburilor şi unele intervenţii, managerul recunoaşte că este nevoie şi de acele intervenţii.
„Da, este nevoie de noi jgheaburi şi de reparaţii la polată şi chiar şi la acoperiş. O să le facem cât se poate de repede şi cu ce mai salvăm de la şcoală dar şi cu ce vom putea să cumpărăm”, a spus Marian Ene.


În perioada următoare grădiniţa va fi însă dotată pe exterior cu sistem de supraveghere, pentru că în curte a fost amenajat un spaţiu de joacă iar după program sar gardul persoane din zonă care preferă să-şi petreacă timpul în curtea grădiniţei.


„În perioada următoare o să montăm un sistem video la grădiniţă, la exterior, pentru că avem un loc de joacă nou. A fost amenajat pentru a putea desfăşura activităţi educative şi recreative şi în curtea grădiniţei. Avem nevoie de acele camere de supraveghere pentru că sunt persoane care sar gardul şi intră în curte seara. Fumează, desenează pereţii, fac ce vor. Nimeni nu ia măsuri. Poliţia patrulează, dar nu se uită în curtea grădiniţei”, a mai precizat directorul Marian Ene.


Potrivit managerului, la Grădiniţa „Căsuţa cu poveşti” sunt şase grupe de copii. „Erau patru grupe de preşcolari, iar de anul acesta am relocat acolo şi încă două grupe de preşcolari de la Grădiniţa Voinicel, care se află în reabilitare. În medie sunt cam 17 copii la fiecare grupă”, a mai precizat directorul Marian Ene.

Am întrebat și pe reprezentanții Primăriei Craiova despre situația acestei grădinițe, dacă au fost solicitați bani pentru investiții și dacă este prinsă pe vreo listă de investiții, dar până la închiderea ediției nu am primit nici un răspuns.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS