• Merele prind foarte repede miros de la legumele ori fructele cu care se afla in vecinatate. Se pun intotdeauna in cosuri separate.
• Supa de legume dobândeste o aroma deosebita daca atunci când se ia de pe foc se pun in ea doua felii subtiri de telina proaspata si se acopera oala cu capac.
• Zarzavatul vested isi revine daca este tinut in apa rece, in care s-a adaugat si o lingura de otet.
• Albusul de ou se bate mai usor in vas de metal si daca picurati peste el zeama de lamâie.
• Când se afuma sau ramân resturi arse pe peretii vaselor de bucatarie, acestea se indeparteaza usor cu o cârpa inmuiata in otet.
• Cât timp se afla pe gratar, friptura nu se va intepa cu furculita sau cutitul, caci prin orificii se va scurge sucul.
• Din vin alb indoit cu apa, foi de dafin, piper si sare se prepara o excelenta zeama pentru fiert pestele rasol.
• Petele lasate de fructe pe rufarie sau pe albituri se inmoaie in lapte dulce pentru câteva ore si apoi se spala cu apa si detergent.
• Cartofii isi vor pastra culoarea deschisa la piure daca in apa in care au fiert adaugati putin otet.
• Pentru ca laptele sa nu dea in foc, adaugati inainte de a-l pune la fiert o lingurita de zahar la 1 litru lapte.