9.6 C
Craiova
joi, 10 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Zeci de mii de elevi primesc doar mere în programul alimentar național

Gorj: Zeci de mii de elevi primesc doar mere în programul alimentar național

Zeci de mii de elevi din județul Gorj nu beneficiază încă de alimentele acordate de stat în programul alimentar guvernamental.

Acest program este blocat pentru două produse. Este vorba de lapte și produse de panificație. În prezent, se acordă numai mere în școlile în care programul este gestionat de către Consiliul Județean Gorj. Sunt și câteva primării care au decis să acorde pe cont propriu produsele alimentare respective. Cu toate că la nivelul Consiliului Județean Gorj au fost făcute licitații încă din luna iunie a acestui an, nu au existat oferte pentru toate loturile. Prin urmare, s-a reușit semnarea unui contract de furnizare numai pentru acordarea de fructe proaspete, respectiv mere. Pentru lapte și produse de panificație nu au fost depuse oferte și se continuă cu organizarea de licitații.

Amânat pentru 2023

În prezent, programul alimentar pentru școli șchioapătă. Consiliul Județean Gorj și-a propus să organizeze noi licitații la începutul anului viitor. Una are ca obiect furnizarea şi distribuția de lapte și produse lactate în cadrul Programului pentru școli al României, pentru preşcolarii din grădiniţele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate şi particulare acreditate şi elevilor din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular din unitățile administrativ-teritoriale de pe raza județului Gorj.

Bugetul este de peste 1,3 milioane de lei, iar licitația va avea loc pe 13 ianuarie 2023. A doua licitație vizează furnizarea şi distribuția de produse de panificație în cadrul Programului pentru școli al României, pentru preşcolarii din grădiniţele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate şi particulare acreditate şi elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular din unitățile administrativ-teritoriale de pe raza județului Gorj. Bugetul este de peste 1,6 milioane de lei, iar licitația va avea loc pe 4 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS