Poetul Mihai Firică le dă întâlnire cititorilor de poezie la Teatrul Național „Marin Sorescu”, în primul eveniment al anului programat la „Adunarea Poeților”.
Premiat în 1997 chiar cu premiul care poartă numele marelui poet și dramaturg, Mihai Firică revine în spațiile Naționalului craiovean pentru lansarea noii sale cărți de poezie, „Dragostea cu parfum de migdale amare” (Ed. Vinea, 2022).
Actorii Monica Ardeleanu și Adrian Andone vor recita poezii din volum. Scriitorii Nicolae Coande și Xenia Negrea vor prezenta cartea și autorul.
Intrarea publicului este liberă.
Date despre autor
Mihai Firică s-a născut la 26 iulie 1970 în Craiova. A studiat Literele, istoria și dreptul, având o specializare post-universitară în Managementul relațiilor internaționale. A ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Culturii, în perioada 2020-2021.
A debutat ca poet în 1989, colaborând cu cele mai importante publicații de cultură din România. Poeziile i-au fost traduse în engleză, franceză, spaniolă, albaneză, sârbă, maghiară, japoneză și bulgară. Cel mai recent volum de poezie tradus ]n limba spaniolă: „Anillos perdidos en océanos desconocidos” (NoteBook Poiesis en su Colección GreenLine – Bilingual, 2022, Chile).
Este membru al Uniunii Scriitorilor din România din 1997. Pentru volumul de „Biografie sumară” (1996) a primit Premiul pentru debut în poezie al Academiei Internaționale „Mihai Eminescu”. Cel de-al doilea volum de poezie „Limba șarpelui călător” (1997) a primit Premiul „Marin Sorescu” și Premiul de poezie al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Craiova. În 2017 a publicat la Ed. Tracus Arte volumul de versuri „Ultimele zile și viața de după”, iar în 2022 un nou volum de versuri „Dragostea cu parfum de migdale amare” (Ed. Vinea).
În 2006 a apărut o versiune revizuită a volumului „Limba șarpelui călător/ The Tongue of Wandering Serpent” în română și engleză. Activitatea jurnalistică a fost consemnată în volumele „Insectarul cu molii” (2004), „Dinastia ticăloșilor” (2010) și „România puzzle. Ilustrate din rezervația de cleptozauri” (2015), trilogie remarcată de critica de specialitate pentru incisivitate și acuratețea analizei socio-politice. Pentru activitatea literară și jurnalistică a fost distins cu mai multe premii de prestigiu din România.
În 2011, Casa Regală a României i-a acordat „Medalia Regele Mihai I pentru loialitate.