2.9 C
Craiova
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFiul fostului selecționer Pițurcă, sub control judiciar

Fiul fostului selecționer Pițurcă, sub control judiciar

Fiul fostului selecționer al României, Victor Pițurcă, Alexandru, a fost fost pus sub control judiciar, deși procurorii DNA au cerut arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Aceeași năsura s-a luat și împotriva directorului Romarm, Gabriel Țuțu. Anchetatorii DNA îi acuză de fapte de mare corupție, care s-ar fi petrecut în perioada pandemiei și sunt legate de achiziția de tehnică medicală privind măștile de protecție.

Cu toate acestea instanța a stabilit din oficiu luare față de cei doi a măsurii controlului judiciar pentru 30 de zile. Aceștia sunt astfel obligați să respecte o serie de indicații ale judecătorului altfel riscă înlocuirea acestei măsuri cu una mai severă.

Decizia de marți noapte nu este definitivă și poate fi contestată de cei în cauză, inclusiv de procurorii DNA, caz în care dosarul va ajunge în analiza judecătorului de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel București.

Gabriel Țuțu, în libertate la momentul judecării propunerii DNA, după expirarea mandatului de reținere pentru 24 de ore, a fost prezent la Tribunalul București pe toată durata judecății.

Prejudiciu de peste 8 milioane de lei

În boxa arestaților s-a aflat, sub puterea unei ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, fiul fostului selecționer, Alexandru Pițurcă. Instanța a ascultat pledoaria anchetatorilor DNA după care pe cele ale apărătorilor celor doi inculpați.

După ultimul cuvânt judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București a deliberat aproximativ o oră după care a pronunțat public soluția.

Potrivit DNA, pe fondul pandemiei COVID-19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021 Gabriel Țuțu, în calitate director general al Romarm, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat, cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de Alexandru Pițurcă, în condiții dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziție publică ce vizau cumpărarea a 7 utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție. Suspecţii din dosarul materialelor sanitare livrate către MApN şi-au propus, din start, să obţină un profit de 750.000 de euro de pe urma afacerii cu autoritatea publică, reiese din documentele procurorilor

Prejudiciul adus statului român în afacerea ROMARM este de peste 8 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS