8.4 C
Craiova
joi, 21 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCasa si gradinaCe plante se pun în pământ în februarie

Ce plante se pun în pământ în februarie

Cei care au o mică grădină pe terasă ori în curte ştiu că fiecare plantă are o perioadă optimă de însămânţare care trebuie respectată, iar în luna februarie începe munca.

În jurul datei de 15 februarie se pregăteşte pământul pentru răsaduri şi, după 1-2 zile, dacă pământul s-a încălzit suficient, se poate începe semănatul. Iar primele sunt seminţele de ardei, conopidă, mazăre, salata, tomatele, ţelina, vinetele.

Ce semințe se pun în pământ

La sfârşitul lunii februarie, dacă vremea permite, se pot pune şi seminţele de morcovi, ceapă, salată, creson şi spanac sub tunel de folie, dar şi spanacul, loboda, ceapa şi usturoiul verde, rubarba, hreanul, asparagusul si anghinarea care se caracterizează prin rezistenţă bună faţă de temperaturile scăzute, iar seminţele acestora pornesc în vegetaţie la temperaturi de 2-3° C. Seminţele trebuie să fie sănătoase iar straturile de pământ se acoperă cu un rând fin de gunoi de grajd, nu prea gros tocmai pentru a permite legumelor să răsară.

Se pot planta arbuști

În cazul în care pământul nu este îngheţat sau îmbibat de apă, îl puteţi săpa şi îngrăşa cu orice compost, iar pe o vreme blândă, se poate începe plantarea arborilor, arbuştilor, a plantelor perene şi a ierburilor decorative, se pot înmulţi plantele perene prin despărţirea tufelor şi tot în februarie se transvazează speciile de Helleborus, bulbii de cyclamen şi se plantează în grădină butaşii din ghivece, Crinii hemerocallis, Cerceii-doamnei, Crinii de toamnă, se seamănă răsadurile de petunii şi panseluţe. 

Tot în februarie se fertilizează azaleele, cameliile, în balcoane se fac aerisiri dese, verificând umiditatea şi starea de sănătate a plantelor. Tulpinile lungi şi subţiri care încep să înmugurească trebuie tunse pentru ca plantele să-şi păstreze forma. Puţini ştiu că în luna februarie se recoltează anumite plante medicinale printre acestea numărânduse lichenii de prin, iedera, vâscul, scoarţa de alun, salcie, scoarţa şi mugurii de anin, rădăcina de boz,cetina de molid şi pin. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS