2.8 C
Craiova
duminică, 24 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjVeste bună pentru modernizarea DN 67 D Târgu Jiu - Herculane

Veste bună pentru modernizarea DN 67 D Târgu Jiu – Herculane

Sunt întrunite toate condițiile în ceea ce privește demararea lucrărilor la un drum național de interes major care traversează și județul Gorj.

Este vorba de DN 67 D, municipiul Târgu Jiu – Baia de Aramă și Herculane. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere are acum la dispoziție proiectul tehnic, care a fost finalizat, și urmează ca în zilele următoare să fie emisă autorizația de construire. Prin urmare, nu mai este vreun impediment și lucrările vor putea să fie începute în această primăvară, după cum a precizat Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova. „Este o veste bună în sfârșit legat de DN 67 D pe traseul respectiv. Sunt lucrări ample de realizat pe tronsonul de la Târgu Jiu și dincolo de Baia de Aramă. Avem trei poduri care vor fi reabilitate și multe alte lucrări. Vestea este poate neplăcută pentru conducătorii auto care folosesc ruta respectivă unde vor fi lucrări. Se va circula mai greu, dar se va circula”, a declarat Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova

Drum de 108 kilometri

Drumul are o lungime totală de 108 kilometri și este de importanță turistică majoră. Leagă municipiul Târgu Jiu – Orașul lui Brâncuși de Baia de Aramă și Herculane, cunoscuta stațiune turistică. Este o cale de acces rapidă între județele Gorj, Mehedinți și Caraș-Severin pe care le traversează. În sezonul estival este căutată de conducătorii auto, având în vedere că trece prin zone cu peisaje spectaculoase.

De altfel, Herculane este căutată de turiști în toate anotimpurile. Este cea mai veche stațiune turistică din țară și totodată printre cele mai importante și vizitate stațiuni balneare cu regim permanent din România și Europa de Est. Este situată în partea de sud-vest a României, la o altitudine de 168 m, la 8 kilometri distanță de granița cu județul Mehedinți și la 25 de kilometri de frontiera cu Serbia. Datorită apelor curative, a numărului mare de turiști și vizitatori, a investițiilor din ultima vreme precum și a cadrului natural pitoresc, stațiunea cunoaște o revigorare, construindu-se multe hoteluri, pensiuni și vile turistice, dezvoltându-se puternic sistemul privat, îndeosebi sectorul comerțului și serviciilor. Stațiunea milenară este menționată în cronici sub denumirea în limba latină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS