Ingrediente: 800 g fasole albă din conservă sau fiartă acasă, miezul de la trei felii de pâine, 1 legătură de mărar, 2 cepe, 2-3 căţei de usturoi, 2 linguri de făină, sare, piper
Mod de preparare:
Boabele de fasole se scurg bine de zeamă, se pun într-un bol şi se zdrobesc. Nu trebuie neapărat să rezulte o pastă fină, pot rămâne şi bucăţi.
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în două linguri de ulei. Se amestecă cu fasolea.
Miezul de pâine se moaie în apă, apoi se stoarce şi se adaugă în compoziţie. Se încorporează şi mărarul tocat mărunt, usturoiul pisat, sarea şi piperul.
Se adaugă două linguri de făină ca să se lege compoziţia şi se amestecă bine.
Cu mâinile ude se ia din compoziţie şi se formează biluţe, care apoi se dau prin făină.
Se prăjesc chifteluţele în ulei bine încins, întorcându-le ca să se rumenească frumos.
Se scot chifteluţele pe şerveţele de hârtie, să se scurgă de ulei.