12.8 C
Craiova
luni, 30 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConcurs de încondeiat ouă prin metode tradiționale, la Rânca

Concurs de încondeiat ouă prin metode tradiționale, la Rânca

Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, prin intermediul programului de studii de licență Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism și Liga Studenților din Universitatea „Constantin Brâncuși”, a organizat ieri, în stațiunea Rânca, prima ediție a unui Concurs de încondeiat ouă prin metode tradiționale.

La concurs s-au înscris zece grupe formate din studenți ai universității și elevi din cadrul Colegiului Economic „Virgil Madgearu” Târgu Jiu, Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu și ai Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” Peștișani, care au experimentat obiceiuri de odinioară, tradiții și meșteșuguri de Paște într-o zonă de poveste.

Au fost premiate cele mai originale ouă, vopsite cu culori naturale sau încondeiate cu simboluri sacre, motive populare și modele din natură.

În tradiția populară românească, ouăle de Paște sunt considerate simbolul regenerării și purificării, iar vopsirea în culoarea roșu a acestor simboluri primordiale, le încarcă cu semnificații profunde legate de Învierea lui Hristos.

Pe lângă această competiție, participanții au degustat produse gastronomice tradiționale specifice zonei și s-au bucurat de momentul artistic oferit de Grupul de Fluierași ai Ansamblului Folcloric Cheile Oltețului.

Citeşte şi: Șoferiță rănită după ce mașina ei a ajuns în șanț și a luat foc

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS