29 C
Craiova
sâmbătă, 28 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjȘeful medicilor de familie lucrează la 73 de ani

Șeful medicilor de familie lucrează la 73 de ani

Șeful medicilor de familie din Gorj a ajuns să lucreze la 73 de ani. De Paște a împlinit 73 de ani și a anunțat că nu va renunța la activitatea de medic în cadrul cabinetului pe care îl deține la Motru.

Mihai Moisescu este președintele Asociației patronatelor medicilor de familie din județul Gorj. Lucrează și la 73 de ani, cu toate că ar putea să se pensioneze. A aflat însă că pensia va fi sub 3.000 de lei și a decis să își continue activitatea cât va putea.

„Este o vârstă, e adevărat! Dar eu rămân în activitate pentru că așa doresc și nu pentru că mă obligă cineva. Cunosc foarte bine pacienții și ei mă cunosc pe mine. M-am interesat desigur care este și pensia, dacă aș renunța la activitatea de medic. E vorba de 2.900 de lei. Prefer să rămân și să lucrez în continuare ca medic de familie. Asta este situația”, a declarat Mihai Moisescu.

Cer modificarea legislației

Este de amintit că medicii de familie din județul Gorj sunt nemulțumiți că nu pot trimite direct pacienții la anumite categorii de analize medicale. Este vorba de analize medicale tip RMN sau CT. Pentru acestea este în continuare nevoie de trimitere la medicul specialist care la rândul său să vină cu o trimitere către o unitate medicală specializată.

Mihai Moisescu este de părere că se impune modificarea legislației, astfel încât rolul medicilor de familie să crească.

„Medicul de familie este primul care îl vede pe pacient și invers. Este baza sistemului. Este primul contact și medicul de familie ar trebui să poată să trimită direct pacienții la examinare RMN sau la un CT. Cine îl cunoaște cel mai bine pe pacient și știe tot istoricul medical, dacă nu medicul de familie? Mi se pare normal să putem și noi să dăm astfel de trimiteri. Este păcat că nu se pune accent mai mare pe medicii de familie pentru că în multe zone sunt singurii la care cetățenii apelează pentru că nu mai merg la spital din cauza distanțelor mari sau a altul factori”, a declarat Mihai Moisescu.

Președintele Asociației patronatelor medicilor de familie din Gorj a mai declarat că a depus un dosar pentru accesarea de finanțare din PNRR pentru achiziția de echipamente medicale și pentru reabilitarea cabinetului. Bugetul este de 50.000 de euro pentru ca medicii să își cumpere aparatură și echipamente medicale noi. De asemenea, se mai oferă o sumă de 15.000 de euro este alocată din PNRR pentru modernizarea cabinetului.

Citește și: Gorj: Hotelul „Sport” e închis de patru ani, deși lucrările sunt gata

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS