13.4 C
Craiova
luni, 30 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBuget de 9,3 milioane de lei pentru contorizarea inteligentă a apei la Târgu Jiu

Buget de 9,3 milioane de lei pentru contorizarea inteligentă a apei la Târgu Jiu

Operatorul regional Aparegio Gorj a alocat suma de peste 9,3 milioane de lei pentru implementarea unui sistem de contori inteligenți. Se vor achiziționa și echipamente și software pentru digitalizarea activității de management al pierderilor.

Investiția este pentru eficientizarea sistemului de alimentare cu apă al municipiului Târgu Jiu. Proiectul denumit „Platformă digitală de colectare respectiv stocare, integrare, analiză, raportare și management date” are următoarele componente:

– Componenta de măsurare inteligentă, formată din 7.666 de contoare noi echipate cu modul de comunicație de tip IoT (Dn 15 mm … Dn 50 mm), care vor înlocui contoarele mecanice existente.

„Furnizare contoare de apă, module de comunicație pentru contoare, soluție hardware/software pentru citirea contoarelor, accesorii și servicii asociate, la sediul entității contractante, incluzând:

1. 5.000 buc. contoare de apă rece de viteză, echipate,

2. 1.500 buc. contoare de apă rece de viteză, echipate, Dn 20 mm;

3. 150 buc. contoare de apă rece de viteză, echipate,

4. 1000 buc. contoare de apă rece de viteză, echipate;

5. 16 buc. contoare de apă rece de viteză, echipate;

Fiecare contor va fi echipat cu modul de comunicație radio (în total, 7666 buc. module de comunicație radio); Sistem de citire a contoarelor (incl. unitate de citire contoare, sistem de management al citirilor de la contor)”, conform Aparegio Gorj.

Livrarea si montajul tuturor produselor va fi realizată până la 31.12.2023.

Măsurarea pierderilor de apă

Aparegio mai achiziționează debitmetru electromagnetic de inserție cu alimentare pe baterie cu transmisie date prin telemetrie, sistemele care vor asigura prelocalizarea pierderilor de apă prin înregistrarea și analiza zgomotelor de pe rețea. „Obiectivul investiției vizează achiziționarea următoarelor:

1. „Sistemelor pentru prelocalizare a pierderilor de apă prin înregistrarea și analiza zgomotelor de pe rețea, cu un set de 173 loggeri de zgomot (1 SET)” la nivelul punctelor de lucru aparținând Aparegio Gorj.

2. Debitmetru electromagnetic de inserție cu alimentare pe baterie cu transmisie date prin telemetrie, cu data logger cu senzor de presiune intern cu transmisie date prin telemetrie, acces în platforma 5 ani.

3. Dataloggere cu sistem activ de auto-învățare pentru controlul de la distanță a vanelor și reglarea presiunii de apă din rețea și accesorii

4. Debitmetru portabil pentru conducte pline DN15-DN6000 mm și conducte parțial pline – 2 buc. Unitate centrală – 2 buc. Dispozitiv pentru măsurare a grosimii peretelui conductei – 2 buc. Soft achiziţie date – 2 buc.”, potrivit documentațiilor.

Citește și: Miting aviatic „AirShow Barza” Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS