6.8 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPeste 8.000 de cărţi funciare, eliberate gratuit de OCPI Dolj

Peste 8.000 de cărţi funciare, eliberate gratuit de OCPI Dolj

Aproape 8.300 de noi cărți funciare sunt eliberate gratuit pentru proprietarii imobilelor din șapte unități administrativ-teritoriale (UAT) din județul Dolj, prin Programul național de cadastru și carte funciară (PNCCF). Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților au fost finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj.

Cele 8.290 de noi cărți funciare au fost deschise pentru:

municipiul Băilești – 1.426 de imobile, orașul Filiași – 1.506 de imobile, comunele Brabova – 1.489 de imobile, Desa – 233 de imobile, Galicea Mare – 1.355 de imobile, Murgași – 609 imobile și Piscu Vechi – 1.672 de imobile.

Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților au vizat o suprafață totală de 5.179,0053 de hectare și au fost finanțate din veniturile proprii ale ANCPI.

Noile cărți funciare au fost predate primarilor celor șapte UAT-uri de către directorul OCPI Dolj, Alin Victor DUMITRESCU.

De la începutul acestui an, în județul Dolj, au fost deschise, gratuit, pentru cetățeni, 31.061 de noi cărți funciare, rezultat care ne clasează pe primul loc în ierarhia națională în ceea ce privește înregistrarea sistematică a proprietăților. De asemenea, Dolj este județul cu cel mai mare număr de imobile înregistrate, gratuit pentru cetățeni, de la lansarea PNCCF, fiind deschise aproape 370.000 de noi cărți funciare.”, a precizat Alin Victor DUMITRESCU, directorul OCPI Dolj.

Primarii au intrat în posesia căților funciare eliberate de OCPI Dolj

Opt UAT-uri, cadastrate în proporție de sută la sută

În prezent, din totalul de 111 de UAT-uri din județul Dolj, au fost cadastrate în proporție de sută la sută opt unități administrativ-teritoriale:

Coțofenii din Dos, Drănic, Goicea, Mischii, Brădești, Pielești, Dioști, Giurgița.

Pentru ultimele patru comune, finanțarea a fost asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020. În alte 97 de localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS