8.7 C
Craiova
luni, 25 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPrăjitură „Weekend”

Prăjitură „Weekend”

O prăjitură care nu are nevoie de nicio prezentare și care se realizează extrem de ușor și este delicioasă. Desertul poartă denumirea „Weekend” și este gata în numai 15 minute! 

Cea mai delicioasă prăjitură are nevoie de mai multe ingrediente.

Așadar, preparatul are nevoie de două straturi de cremă, una de cocos și alta de vanilie. Prăjitura are un gust desăvârșit, motiv pentru care va ajunge la inimile tuturor.

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 250 grame de făină albă de calitate
  • 150 grame de unt la temperatura camerei
  • 100 grame de zahăr
  • 1-2 linguri de smântână
  • 1 lingură de cacao
  • jumătate de pachet de praf de copt.
  • 200 grame de nucă de cocos
  • 10 linguri de zahăr
  • 6 ouă de la care se folosesc numai albușurile
  • Ingrediente pentru crema de vanilie:
  • 300 ml de lapte
  • 250 de grame de unt
  • 200 grame de zahăr
  • cele 6 gălbenușuri de mai sus
  • 3 linguri de făină
  • o esență de vanilie
  • un plic de budincă de vanilie.
  • Ingrediente pentru crema de cocos:
  • 200 grame de nucă de cocos
  • 10 linguri de zahăr
  • 6 ouă de la care se folosesc numai albușurile.
  • Mod de pregătire prăjitură Weekend
  • Pașii de care să ții cont:
  • Primul pas pentru pregătirea acestei prăjituri este realizarea blatului. Untul se amestecă împreună cu smântâna, făina, praful de copt, zahăr și praful de cacao
  • Aluatul cremos obținut mai devreme se împarte în două. Prima foaie se întinde pe o hârtie de copt, la fel și a doua
  • A doua foaie va fi folosită pentru a se așeza peste umplutura de cocos
  • Crema de cocos se face din albușurile care se bat spumă cu zahăr
  • Peste cremă se adaugă și nuca de cocos, iar ulterior se pune peste prima foaie de aluat și se acoperă cu a doua
  • Prăjitura se dă la cuptor pentru aproximativ 10 minute
  • Crema de vanilie se realizează din toate ingredientele de mai sus, care se mixează împreună, mai puțin untul și esența
  • Acestea se pun într-o oală, la foc mic, până când se îngroașă crema
  • Crema răcită se pune peste untul frecat spumă și apoi se adaugă esența de vanilie
  • Crema de vanilie se adaugă peste a doua foaie de prăjitură
  • Se glazurează desertul cu ciocolată și se lasă la frigider pentru a se lega compoziția

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS