13.4 C
Craiova
luni, 30 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalProcurori opriti la vama

Procurori opriti la vama

In autoturismul cu magistrati mai „calatoreau“ 115.000 de dolari, 65 de pasapoarte si 65 de polite de asigurare

Politistii au oprit, luni seara, in Vama Sculeni, un autoturism BMW pe care l-au supus controlului. Ei au descoperit in bagajele Veronicai Ianco peste 115.000 USD, 65 de pasapoarte si 65 de polite de asigurare. In acelasi autoturism se aflau si procurorii Alexandru Robu, locotenent de justitie, ajutor al procurorului militar din Chisinau, si Eduard Mirtu, anchetator pe cauze exceptionale la Procuratura Republicii Moldova, precum si ziarista basarabeana Aurica Leorda. Dolarii si pasapoartele au fost confiscate, iar cele doua femei au fost amendate cu cite un milion de lei. Vamesii moldoveni de la Sculeni, care le-au permis celor patru parasirea tarii numai in baza legitimatiilor prezentate, au facut presiuni ca acest caz sa nu se mediatizeze.

Cei doi procurori moldoveni risca sa se aleaga cu dosare penale. Politistii incearca sa stabileasca legaturile dintre ei, ziarista moldoveana si patroana firmei moldovene de turism. Potrivit informatiilor furnizate de surse din cadrul Vamei Sculeni, la intrarea in tara, cei doi procurori le-au prezentat autoritatilor romane doar legitimatiile de serviciu, in incercarea de a trece fara control. Politistii nu s-au lasat insa intimidati, descoperind astfel valuta americana, cele 65 de pasapoarte si 65 de polite de asigurare ascunse in bagajele „conducatoarei de grup“, Veronica Ianco, administratoare la o firma de turism din Republica Moldova. Aceasta venea destul de des in Romania, o data la aproximativ doua – trei zile. Pe timpul „sejurului“ la Iasi, ea innopta la localul „Leul de Aur“, un cunoscut cuib al lumii interlope iesene.

Anchetatorii presupun ca membrii grupului doreau sa obtina vize Schengen false, prin intermediari, pentru cei 65 de titulari ai documentelor.

Procurorii au fost lasati ieri dupa-amiaza sa se intoarca in Republica Moldova, insotiti de un reprezentant al autoritatilor de la Chisinau.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS