7.9 C
Craiova
vineri, 31 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăMagazinRetete culinareNegresă cu mascarpone și ciocolată albă

Negresă cu mascarpone și ciocolată albă

Dacă sunteți fan negresă, trebuie neapărat să încercați această rețetă delicioasă. E un deliciu. Se poate orna cu fructe, nuci sau ciocolată topită.

Ingrediente

150 g ciocolată neagră
4 ouă
150 g unt
100 g zahăr pudră
70 g făină
100 g ciocolată albă
150 g mascarpone
nucă, fructe, cacao sau ciocolată topită pentru servit

Mod de preparare

Ciocolata neagră se rupe în pătrățele, iar untul se taie cubulețe. Se pun într-o crăticioară și se topesc la bain-marie și se amestecă încet.
După ce compoziția a devenit omogenă se adaugă zahărul și trei ouă, unul câte unul și se amestecă constant. După ce totul devine omogen se adaugă și făina. Compoziția obținută se toarnă într-o formă unsă cu unt și se nivelează, apoi se lasă deoparte ca să pregătim ciocolata albă cu mascarpone.

Se pune într-o crăticioară ciocolata albă ruptă bucățele și se topește și ea la bain-marie. După ce s-a topit, se adaugă crema de mascarpone și un ou și se amestecă bine. Compoziția obținută se toarnă în tavă peste ciocolata neagră și se dă la cuptor doar 25 de minute. Apoi se scoate de la cuptor și se mai lasă 10 minute în tavă.
Negresa obținuă se scoate apoi, se lasă să se răcească. Se ornează cu nucă, fructe sau ciocolată topită.

Citeşte şi: Desert Kaiserschmarrn sau Firimiturile Împăratului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS