13.9 C
Craiova
duminică, 6 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePresa elenă: Turiştii care vor să îşi petreacă vacanţa în Grecia stau şi 9 ore la cozi

Presa elenă: Turiştii care vor să îşi petreacă vacanţa în Grecia stau şi 9 ore la cozi

Întârzierile de la punctele de trecere a frontierei grecești i-au înfuriat pe turiștii din Balcani care se arată deosebit de deranjați de această situație, scrie publicația elenă Thess Today, citată de Rador.

Sunt întârzieri chiar şi de 9 ore la punctele de trecere a frontierei spre Grecia. Turiştii români şi bulgari au postat sute de mesaje pe reţelele de socializare. Sunt extrem de furioşi şi spun că aceste cozi uriaşe afectează turismul din sezon.

„Rușine, rușine, inacceptabil”. Cu aceste cuvinte, turiștii români, bulgari sau sârbi comentează lungul proces de control de la punctele de intrare în Grecia.

Așteptările pot depăși uneori chiar și nouă ore la punctele de trecere de la Promachonas și Evzonoi

Așteptările lungi care pot depăși uneori chiar și nouă ore la punctele de trecere de la Promachonas și Evzonoi. Asta afectează renumele turismului grecesc pe piața balcanică.

Președintele Camerei de Comerț Eleno-Sârbe a Greciei de Nord, cofondatorul Parthenon Real Estate și evaluator imobiliar autorizat, Kostas Georgakos, afirmă pentru Thesstoday.gr că turiștii din Serbia, Bulgaria, România, Macedonia de Nord care au trecut prin calvarul de la frontieră își împărtășesc experiența pe internet. Ei pun Grecia într-o lumină negativă. „Ei scriu „rușine”, „rușine”, „inacceptabil” în postări, în comentariile de pe paginile turistice și chiar în recenzii”, spune el. Acesta a explicat că astfel de catalogări influențează în sens negativ cititorii.

„Este logic să fie furioși și să aleagă altă destinație la următoarea călătorie“

„Când așteaptă de la două până la nouă ore în mașinile și microbuzele oprite, împreună cu familiile lor pentru controlul la frontieră, este logic să fie furioși și să aleagă altă destinație la următoarea călătorie”, spune Georgakos.

Trebuie luate măsuri pentru controale mai rapide

Ca soluție pentru o mai bună funcționare a punctelor de trecere, este necesar să se ia măsuri imediate pentru controale mai rapide la punctele de intrare în Grecia.

„Este nevoie de mai mulți angajați la frontieră. Este nevoie de detașări sau redistribuiri, pentru a evita această așteptare”, mai spune președintele Camerei de Comerț Eleno-Sârbe a Greciei de Nord.

Citeşte şi: Camioanele care ies din ţară au de aşteptat 220 de minute la frontieră

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS