13.9 C
Craiova
duminică, 6 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalÎncepe EURO U21 2023! România debutează cu „gigantul“ Spania

Începe EURO U21 2023! România debutează cu „gigantul“ Spania

Start la Campionatul European U21! Spre bucuria tuturor, România va participa la turneul final, iar elevii lui Emil Săndoi vor un parcurs cât mai lung şi încununat cu reuşite în propriul fief. La competiţia care va avea loc în România şi Georgia, între 21 iunie şi 8 iulie, tricolorii fac parte din Grupa B şi vor întâlni Spania, Ucraina şi Croaţia. Toate meciurile României se vor disputa pe Stadionul Steaua, în Bucureşti.

Primul duel de „gală“ va avea loc miercuri seară, împotriva Spaniei. Partida este programată de la ora 21.45 şi va fi transmisă de TVR1.

Săndoi: „Sunt convins că putem să ieşim din grupă“

Selecţionerul naţionalei de tineret a României, Emil Săndoi, a declarat că este convins că formaţia sa poate să iasă din grupa în care a fost repartizată.

„Atmosfera este bună, dar cred că şi băieţii sunt conştienţi că intrăm în linie dreaptă. Se apropie începutul competiţiei. Eu sunt convins că putem să ieşim din grupă. Este un prim obiectiv al nostru pe care îl avem, sper să îl realizăm. Nu trebuie să ne fie frică de niciun adversar, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim capacitaţi sau să tratăm cu superficialitate, dar nu cred că este cazul. Avem un prim meci foarte greu. Ca să fiu sincer, mi-aş fi dorit ca meciul cu Spania să fie ultimul, dar din păcate nu a fost aşa. Am văzut lotul pe care l-au convocat, am văzut şi ultimul amical pe care l-au avut, cu Mexic, şi au renunţat la vreo patru jucători, dar trebuie să fim conştienţi că întâlnim o echipă foarte bună. Trebuie să fim pregătiţi

Este adevărat însă că ne confruntăm cu anumite probleme. De Drăguşin nu vom putea beneficia pentru tot turneul din păcate. Era un jucător important pentru noi, ca şi alţii. Aş mai putea să-l reamintesc aici ca exemplu pe Baiaram, care a avut o accidentare şi nu a putut participa la acţiune. Vom încerca şi în funcţie de starea medicală sau de oboseală a jucătorilor veniţi de la naţionala mare dacă îi vom putea folosi în prima partidă sau nu. O să cântărim toate aceste probleme“, a încheiat Săndoi.

Grupele turneului final:

Grupa A: Georgia, Portugalia, Belgia, Ţările de Jos;
Grupa B: România, Spania, Ucraina, Croaţia;
Grupa C: Cehia, Anglia, Germania, Israel;
Grupa D: Norvegia, Elveţia, Franţa, Italia.

Citeşte şi: Un suporter român i-a stricat interviul: „Lui Mihai Stoichiţă îi dăm la…“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS