22.9 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjStadion de 10 milioane de euro la Rovinari

Stadion de 10 milioane de euro la Rovinari

Un stadion nou, în valoare de 10 milioane de euro va fi construit la Rovinari. Bugetul inițial a fost de 8 milioane de euro și era asigurat de către Compania Națională de Investiții. Instituția a decis că va suplimenta bugetul pentru construirea unui stadion nou la Rovinari.

Reprezentanții Primăriei Rovinari au refăcut documentațiile pentru noua bază sportivă, după ce, la licitația organizată recent, constructorul a licitat mai mult decât bugetul aprobat. Suma inițială nu mai acoperă costurile cu lucrările și cu salarizarea muncitorilor. Bugetul a fost de 8 milioane de euro și acum va ajunge la aproximativ 10 milioane de euro. Primăria Rovinari va asigura partea de cofinanțare în valoare de 2%. Dacă nu era suplimentat bugetul investiției, primăria ar fi fost obligată să asigure peste 2 milioane de euro din bugetul local. O nouă licitație va fi organizată în circa două luni de zile, cel mai probabil până la finalul acestei veri.

Capacitate de 8.000 de locuri

Viitorul stadion va avea o capacitate de 8.000 de locuri și va fi acoperit. Va îndeplini condițiile pentru Liga a doua de fotbal. Gabriel Crăc, administratorul public al Primăriei din Rovinari, a declarat că, dacă nu ar fi existat suplimentarea de 2 milioane de euro, de la nivel local nu ar fi putut să fie susținută o astfel de investiție.

„Nu știm dacă s-ar mai fi realizat noul stadion din Rovinari. Era foarte greu să asigurăm tot ce era peste 8 milioane de euro. Noua sumă a rezultat și din documentațiile depuse de firma care a venit cu o ofertă. Nu se încadrează în costurile cu materialele, manopera și celelalte. Să sperăm că vor fi făcute rapid toate demersurile pentru o nouă licitație, astfel încât să nu fie nevoie de noi avize. Va fi o arenă modernă, complet acoperită. Va avea o capacitate bună, de peste 8.000 de locuri. Probabil suficient pentru Rovinari și pentru a respecta condițiile pentru Liga secundă a campionatului de fotbal. Va avea toate dotările necesare. Acum nu avem un stadion propriu-zis, ci o bază sportivă, cu teren”, a declarat Gabriel Crăc, administratorul public al Primăriei Rovinari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS