5.1 C
Craiova
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPrima conferință regională a femeilor antreprenor din UGIR, la Craiova

Prima conferință regională a femeilor antreprenor din UGIR, la Craiova

Femeile-antreprenor din regiunea Olteniei s-au reunit ieri, la Craiova, la prima conferință regională organizată de OFA (Organizația femeilor antreprenor) UGIR în Dolj.

La eveniment au fost prezente și fondatoarea şi vicepreşedintele OFA UGIR România, dar şi antreprenoare din Gorj, București sau Iași.

„Trebuie să fim parte a procesului schimbării pe care ne-o dorim pentru România”

Scopul acestei prime întâlniri, dar şi misiunea fundamentală a organizaţiei au fost sintetizate, în debutul întâlnirii, de către Mirabela Miron, fondatoarea OFA UGIR România şi preşedintele patronatului.

„Cineva spunea ieri la radio că nu guvernanţii sunt responsabili de viitorul copiilor noştri, nu miniştrii, nu primarii, ci noi. Fiecare dintre noi purtăm o responsabilitate. Avem o misiune mai mare decât aceea de a avea grijă de familia noastră, de casa noastră, de oraşul nostru. Cred că avem şi misiunea de a avea grijă unii de alţii. Şi această misiune o aducem şi în business. Este important să ne cunoaştem, să începem să colaborăm, să ne dăm mâna. Trebuie să fim şi noi parte a procesului schimbării pe care ne-o dorim pentru România. Cred că 70% din IMM-urile din România au o cifră sub un milion de euro. Asta înseamnă că noi suntem la început de drum. Iar pentru a creşte avem nevoie să ne unim forţele, să fim împreună”, a spus aceasta, mulţumind tuturor participanţilor pentru prezenţa la eveniment.

Mirabela Miron, fondatoarea OFA UGIR din România

OFA UGIR a fost înfiinţată în urmă cu trei ani

OFA UGIR din România a fost înființată în anul 2020 și numără, în prezent, peste 700 de membri, colaboratori și parteneri. Inițiativa a venit ca urmare a dorinței de a crește importanța rolului femeii în dezvoltarea societății românești, sprijinirea și promovarea femeilor antreprenor și susținerea inițiativelor de business ale acestora. 
Organizaţia Femeilor Antreprenor UGIR s-a născut la iniţiativa unei doamne care a spus „Vreau ceva pentru România, vreau ceva pentru copiii mei, vreau ca România să fie ţara pe care copiii noştri să o aleagă”, în cuvintele moderatoarei evenimentului, Amalia Georgescu.

„Noi nu vorbim doar despre puterea femeii. În organizaţia noastră, încurajăm un dialog activ între mediul de afaceri, sectorul public, domeniul academic şi toţi cei activ implicaţi în societate”,
a transmis sugestiv Amalia Georgescu, care este şi vicepreședintele OFA UGIR – Regiunea Nord-Est.

Aceasta a continuat cu o explicaţie metaforică a înclinaţiei fireşti a femeii către antreprenoriat, care semnifică, esenţial, creştere şi dezvoltare: „Femeia are capacitatea de a vedea şi de a se implica activ în societate datorită faptului că ea vede viitorul altfel. În primul rând, femeia este dătătoare de viaţă. Viaţa aceea are nevoie de un loc unde să se dezvolte, să aibă acces la hrană, la educaţie şi aşa mai departe. Femeia, când dezvoltă un business sau se implică într-o activitate, nu se implică numai pentru ea sau pentru familie, ea ştie că lucrurile pe care le face azi vor impacta viitorul copiilor ei, viitorul familiei, al comunităţii”, a continuat vicepreşedintele OFA UGIR N-E.

OFA UGIR Craiova: Netwoking şi discuţii aplicate

Întâlnirea din data de 22 iunie, de la Craiova, a avut, pe de o parte, scopul de networking, fiind un eveniment important pentru comunitatea femeilor de business din Oltenia.

În acelaşi timp, în agenda conferinţei au fost incluse şi o prezentare a oportunităților de business și de accesare de finanțări şi o sesiune de dezbateri. Discuţia a gravitat în jurul fondurilor nerambursabile, a investițiilor și a competențelor digitale cu impact real în economia locală.

„Ne propunem să facilităm legăturile între oamenii de afaceri din Craiova”, a declarat Daniela Nicolae, fondatoarea Craiova Business Club și președintele OFA UGIR Craiova.

„Încurajăm, susţinem şi dezvoltăm foarte multe activităţi, prin patronatul nostru, prin care femeia să se poată manifesta. Patronatul nostru OFA are reprezentanțe atât în județele din țară, cât și în Republica Moldova sau Croația, urmează să mai deschidem și în alte țări”, a precizat Amalia Georgescu.

Identificarea oportunităţilor de dezvoltare, tema centrală a discuţiilor

Ana Maria Icătoiu, vicepreședintele OFA UGIR, expert finanțări europene și guvernamentale, a vorbit despre noutățile în planul dezvoltării pentru regiunea Sud-Vest Oltenia, competențe digitale și investiții potențiale. „Avem nevoie de un nivel de digitalizare mai mare, care să ușureze atât munca antreprenorilor, cât și a angajaților”, a spus aceasta, care a pus pe tapet mai multe provocări și limitări din acest domeniu, pe fondul unui dialog îngreunat între mediul privat și autorități. Cu toate acestea, vicepreședintele OFA UGIR le-a transmis participanților să își păstreze optimismul, întrucât „nu există proiect bun care să nu-și găsească la un moment dat sursa de finanțare”.

A doua parte a conferinței s-a focalizat pe discuții aplicate pe specificul regiunii, cu exemple de programe de finanțare care urmează a fi lansate în această toamnă. 

Citeşte şi: Registrul Spaţiilor Verzi din Craiova, „în pom”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS