17.8 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFestivalul „Sara pe deal” şi-a desemnat câştigătorii

Festivalul „Sara pe deal” şi-a desemnat câştigătorii

Consiliul Local şi Primăria Ţânţăreni, alături de Centrul Judeţean Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj au la finalul săptămânii trecute, la Ţânţăreni, cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului de romanţe, cântec şi joc popular „Sara pe deal”.

Festivalul s-a desfăşurat pe trei secţiuni, la fiecare dintre acestea fiind acordate premii şi menţiuni. La secţiunea „romanţe”, Premiul I a revenit tânărului extrem de talentat, Copaci Eusebiu. Premiul II a fost obținut de Mitran Melinda, iar premiul al III-lea de Fudulache Giulia. La secţiunea „solişti vocali folclor”, Premiul I a revenit anul acesta soliștilor Copaci Eusebiu din Târgu Jiu și Băluțoiu Miruna din Baia de Fier. Premiul II a fost câștigat de către Ivan Andrei și Andrei Daniel. Premiul III a revenit la Cernea Iuliana și Bunea Fabiana.

Secțiunea „Dansuri populare”

La secţiunea „dansuri populare”, Premiul I a revenit formaţiilor de dansuri populare Ansamblul „Petrolul” Țicleni și Ansamblul din Bechet „Bordeiașul”.

Premiul II a revenit formaţiilor de dansuri populare Ansamblul „Doina Jilțului” din Dragotești și Ansamblul „Gilortul” din Târgu Cărbunești.

Premiul al III-lea a fost obținut la această ediție de către Ansamblul “Oltețului” din Sinești și Ansamblul „Liviu Dafinescu” din Baia de Fier.

Premiul special a fost obținut de Ciotor Andrei și Hîrjovescu Cosmina. Un alt premiu special a fost obținut de Cantoriu Maria și Joiță Delia Andreea. Acest premiu a fost redistribuit de la secțiunea romanțe la secțiunea soliști vocali. Membrii juriului Festivalului „Sara pe Deal” au fost David Andreea, Marian Stelea, Roxana Calotescu și Adrian Radu, iar președintele juriului a fost Emilia Drăgotoiu Nanu.

Citește și: Medalii de argint și bronz obținute de doi elevi din Gorj la Balcaniada de Fizică

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS