7.9 C
Craiova
vineri, 31 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăMagazinRetete culinareArdei umpluți cu caşcaval și ciuperci

Ardei umpluți cu caşcaval și ciuperci

Ardeii umpluți nu trebuie să fie întotdeauna întregi. De pildă, pentru o gustare rapidă sau un aperitiv ingenios și delicios, poți încerca această rețetă de ardei umpluți cu caşcaval și ciuperci.

Ingrediente

2 ardei grași mari
200 g de șuncă feliată subțire
8 felii de cașcaval
o ceapă tocată
170 g ciuperci feliate
2 linguri unt
2 linguri ulei de măsline
2 căței de usturoi mărunțiți
sare
piper

Mod de preparare

Preîncălzeşte cuptorul la 200°. Taie ardeii pe jumătate și înlătură-le codița și semințele.

Într-o tigaie, în cele 2 linguri de unt și ulei de măsline, călește ciupercile, usturoiul, ceapa, adăugând sare și piper. După 1-2 minute, dă focul mic și lasă compoziția timp de 20-30 de minute.

Spre final, adaugă șunca tăiată fâşiute subțiri și mai lasă tigaia pe foc 3-5 minute.

În răstimp, așază în fiecare jumătate de ardei câte o felie de cașcaval, umple ardeiul cu compoziția din tigaie, apoi așează încă o felie de cașcaval deasupra compoziției.

Dă ardeii la cuptor într-o tavă pentru 15-20 de minute sau coace-i pe grătar cu lemne, pentru o aromă mult mai bogată, până când cașcavalul devine o crustă de culoare auriu închis.

Citeşte şi: Pui Cacciatore

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS