Ardeii umpluți nu trebuie să fie întotdeauna întregi. De pildă, pentru o gustare rapidă sau un aperitiv ingenios și delicios, poți încerca această rețetă de ardei umpluți cu caşcaval și ciuperci.
Ingrediente
2 ardei grași mari
200 g de șuncă feliată subțire
8 felii de cașcaval
o ceapă tocată
170 g ciuperci feliate
2 linguri unt
2 linguri ulei de măsline
2 căței de usturoi mărunțiți
sare
piper
Mod de preparare
Preîncălzeşte cuptorul la 200°. Taie ardeii pe jumătate și înlătură-le codița și semințele.
Într-o tigaie, în cele 2 linguri de unt și ulei de măsline, călește ciupercile, usturoiul, ceapa, adăugând sare și piper. După 1-2 minute, dă focul mic și lasă compoziția timp de 20-30 de minute.
Spre final, adaugă șunca tăiată fâşiute subțiri și mai lasă tigaia pe foc 3-5 minute.
În răstimp, așază în fiecare jumătate de ardei câte o felie de cașcaval, umple ardeiul cu compoziția din tigaie, apoi așează încă o felie de cașcaval deasupra compoziției.
Dă ardeii la cuptor într-o tavă pentru 15-20 de minute sau coace-i pe grătar cu lemne, pentru o aromă mult mai bogată, până când cașcavalul devine o crustă de culoare auriu închis.
Citeşte şi: Pui Cacciatore