3.6 C
Craiova
luni, 25 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjStațiunea Săcelu, o alternativă mai ieftină decât Litoralul

Stațiunea Săcelu, o alternativă mai ieftină decât Litoralul

Stațiunea Săcelu rămâne o alternativă mult mai ieftină decât Litoralul pentru gorjeni și nu numai.

Complexul Energetic Oltenia, administratorul bazinelor cu ape minerale, a decis să mențină gratuitățile în ceea ce privește accesul în baza de tratament și de agrement de la Săcelu. Astfel, copiii sub 7 ani nu achită taxă de intrare. Turiștii sunt așteptați în acest week-end în zona de agrement Săcelu să se relaxeze și să beneficieze de apele minerale. Bazinele cu apă minerală au valoare terapeutică prin conţinutul bogat în sulf, clor, brom şi iod.

Bazinul 1 are o suprafață de 26 m², deşi mic prin suprafaţă, este important prin stratul gros de nămol terapeutic ce se foloseşte la tratarea bolilor reumatismale.
Bazinul 2 are o suprafaţă de 550 m² cu ape minerale. Şi la acest bazin este important nămolul terapeutic ce se formează anual.
Bazinul 3, cu o suprafaţă de 800 m², beneficiază de un aport de apă minerală de la un foraj alăturat.
Bazinul 4, cu suprafaţă de 3000 m² , are adâncimi de 2-2,5 m.

Afecțiuni care pot fi tratate

Principalele afecţiuni care pot fi tratate în zona de agrement Săcelu sunt:

  • afecţiuni neurologice periferice;
  • afecţiuni ale aparatului locomotor;
  • afecţiuni ale sistemului nervos central;
  • afecţiuni ale aparatului respirator;
  • afecţiuni digestive, hepato-biliare şi renale.

Tariful pentru accesul în incinta bazei de agrement și tratament este de 25 de lei de persoană. În cadrul centrului sunt disponibile 240 de șezlonguri. Prețul pentru închirierea unui șezlong este de 10 lei pe zi. Și în acest an, copiii sub 7 ani au acces gratuit. Prețurile la produsele alimentare la unitățile din interior și din exteriorul bazei sunt la jumătate față de cele practicate pe Litoral. Este și motivul pentru care multe familii aleg să își petreacă vacanța de vară în stațiunea balneoclimaterică Săcelu, din zona submontană a județului Gorj.

Bazinele cu ape minerale și clădirile aferente au fost scoase la vânzare de către Complexul Energetic Oltenia. Este însă de rezolvat o problemă legată de situația juridică a unora dintre terenuri. Pe lângă baza de agrement este disponibil și un hotel, precum și o clădire în care se pot administra tratamente și în afara sezonului.

Citește și: Veteran de război de 102 ani, premiat la Polovragi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS