16.7 C
Craiova
sâmbătă, 28 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul ar putea majora valoarea tichetelor de masă de la 1 august

Guvernul ar putea majora valoarea tichetelor de masă de la 1 august

Guvernul ar putea majora valoarea tichetelor de masă de la 1 august la 35 lei, de la 30 de lei, reiese dintr-un proiect al Ministerului Muncii.

De asemenea, de la 1 ianuarie 2024 s-ar putea majora la 40 de lei.

Prin liberalizarea preţurilor la energie ca măsură impusă la nivel internaţional şi european s-a generat o creştere fără precedent a preţului la energia electrică, gazele naturale, precum şi la combustibil care a avut impact atât asupra creşterii preţurilor la utilităţile publice pentru populaţie, precum şi asupra creşterii preţurilor la bunurile de consum, determinând în principal o scădere a puterii de cumpărare cu impact semnificativ asupra standardelor de viaţă ale populaţiei, conform hotnews.ro

Criza războiului din Ucraina a determinat la rândul său un impact puternic asupra preţurilor la bunurile de consum. Ucraina este un mare producător şi exportator de cereale pentru Uniunea Europeană. Odată cu declanşarea războiului, aceste importuri, mai ales la cereale, s-au diminuat semnificativ. În acest fel, impactul asupra preţului la bunurile de consum destinate populaţiei a fost semnificativ.

„Prin lipsa adoptării unor măsuri concrete s-ar vulnerabiliza şi mai mult categoriile de persoane vizate prin diminuarea puterii de cumpărare. Ar fi un impact semnificativ asupra standardelor de viaţă ale populaţiei”, se arată în document.

Citeşte şi: Peste cinci tone de cocaină, confiscate de autorităţie italiene

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS