17 C
Craiova
sâmbătă, 5 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportNu te pui cu Popovici! David a scos cel mai bun timp în semifinale şi va lupta pentru aurul mondial

Nu te pui cu Popovici! David a scos cel mai bun timp în semifinale şi va lupta pentru aurul mondial

David Popovici a obţinut luni după-amiază calificarea în finala probei de 200 de metri liber din cadrul Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Fukuoka. Românul a oprit cronometrul la 1:44:70, cel mai bun timp din semifinale.

După ce în serii nu a tras tare, protejându-se, David Popovici a făcut în penultimul act o cursă mare.

Sportivul nostru a luat avans încă din start, reuşind o primă jumătate de bazin excepţională, cu peste jumătate de secundă sub recordul mondial. La 100 de metri, Popovici s-a menţinut primul, dar avansul faţă de Hobson a scăzut treptat. Pe ultima lungime, americanul a forţat, însă românul s-a menţinut în faţă excelent, terminând în 1:44:70. În schimb, Hudson a fost la limită, cu timpul 1:44:87.

Prima semifinală din proba de 200 de metri liber a fost una mult mai puternică, la start fiind 4 din primii 5 performeri ai sezonului. Asiaticul Sunwoo Hwang (Coreea de Sud) a oprit cronometrul la 1:45:07, devansându-i pe Tom Dean (Marea Britanie) – 1:45:29 şi Matthew Richards (Marea Britanie) – 1:45:40.

David Popovici s-a concentrat în ultimul timp pe proba de 200 de metri, acolo unde visează să doboare recordul mondial deţinut de Paul Bidermann (1:42:00 – Roma 2009). Campionul nostru are a treia cea mai bună performanţă din toate timpurile, în finala Europenelor de la Roma, de anul trecut (1:42:97).

Citeşte şi: David Popovici, calificare fără probleme în semifinalele probei de 200 m de la Mondiale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS