Ingrediente: 2 dovlecei mici, 3 ouă, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 legătură de mărar, 200 g făină, sare şi piper după gust, 250 g cremă de brânză, 150 g şuncă presată feliată
Mod de preparare:
Dovleceii se spală şi se dau pe răzătoare cu tot cu coajă.
Se scurg bine de zeamă strângându-i în mâini şi se pun într-un bol. Peste dovleceii scurşi se pun cele 3 ouă, mărarul şi pătrunjelul tocate, sarea şi piperul şi se amestecă bine. Apoi se încorporează şi făina.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se unge cu putin ulei. Se toarnă compozitia. Se nivelează cu o lingura. Se coace 30-35 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
După ce s-a copt, cât este încă fierbinte, se răstoarnă şi se desface uşor foaia de copt. Apoi se pune la loc pe hârtie şi se rulează cât mai strâns. Se lasă la răcit.
După ce s-a răcit, se desface rulada, se întinde deasupra crema de branză şi feliile de şuncă presată, apoi se rulează la loc. Se dă la frigider. După o oră se poate taia si servi.
(sursa: gustoase.net)