12.6 C
Craiova
duminică, 6 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjParcările de pe drumurile naționale vor fi monitorizate video

Parcările de pe drumurile naționale vor fi monitorizate video

Un sistem mobil de monitorizare video va fi disponibil din acest an pe drumurile naționale din județul Gorj. Vor fi achiziționate camere video cu alimentare solară.

Acestea vor fi montate în diferite parcări de pe drumurile naționale și în special în zonele unde șoferii abandonează cantități mari de gunoi.

Zonele unde vor fi camere de supraveghere nu vor fi făcute publice. Se va colabora și cu poliția pentru depistarea și sancționarea celor prinși că aruncă deșeuri în parcările de pe raza drumurilor naționale din județ, după cum a precizat Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Periodic, sistemele de monitorizare video vor fi mutate în diferite zone de pe raza județului Gorj pentru a identifica șoferii certați cu bunul simț. 

Tone de gunoi zilnic 

Primele camere video vor fi montate în această toamnă în principalele parcări de pe raza drumurilor naționale 66 și 67.

„Sunt foarte multe persoane care abandonează gunoi cu sacul în parcări și mergem curat. Trebuie să fie conștienți că nu se mai poate astfel. Avem procedura realizată și vom avea în curând la dispoziție un lot de camere cu alimentare solară. Nu va ști nimeni unde vor fi amplasate. Va fi ușor să îi depistăm și să îi dăm pe mâna poliției și a Gărzii de Mediu.

Amenzile sunt foarte mari pentru abandonul gunoiului în spații publice. Parcările de pe drumurile naționale nu sunt rampe de gunoi sau depozite unde se lasă deșeuri. Sunt saci plini cu gunoi. Nu mai merg să îi depună la pubelele de pe raza unităților de domiciliu. Probabil că nu au contracte.

Am găsit săptămâna aceasta dezastru la intrarea în județ, în prima parcare de la Polovragi. Sunt tone de gunoi ridicate în fiecare zi de pe marginea drumurilor naționale și din parcări. Sperăm că aceste camere video mobile și cu alimentare solară ne vor ajuta să stârpim acest fenomen urât”, a declarat Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Citeşte şi: Managerul interimar al SJU Botoşani, eliberat din funcţie după moartea unei gravide

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS