12.6 C
Craiova
duminică, 6 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConcert Mihai Mărgineanu, filme românești și ateliere pentru copii, la Cernătești. Începe „Film în Sat”

Concert Mihai Mărgineanu, filme românești și ateliere pentru copii, la Cernătești. Începe „Film în Sat”

Film în Sat, cel mai mare festival de artă din mediul rural, ajunge vineri la Cernătești, în Dolj. În perioada 25-27 august, festivalul va aduce în localitatea aflată la 30 de minute de Craiova filme românești, expoziții și concerte în aer liber. Accesul este gratuit.

Cel mai mare eveniment cultural din mediul rural

Festivalul de Artă „Film în Sat”, cel mai mare eveniment cultural din mediul rural, a strâns, la începutul lunii august, peste 10.000 de spectatori în stațiunea turistică Peștișani (Gorj). Între 25 și 27 august, proiectul cultural ajunge pentru prima dată în comuna Cernătești (Dolj). Festivalul este organizat de Asociația Culturală „CUZIN TOMA – Dacă eu pot, poți și tu”. Evenimentul are loc pe stadionul Cernătești, precum și la Cula Cernăteștilor, recent redată circuitului turistic.

Filme românești, concerte și ateliere pentru copii

Cei care ajung la eveniment vor avea oportunitatea de a întâlni actori și regizori, artiști plastici și muzicieni. Festivalul își propune să contribuie la dezvoltarea creativității tinerilor și adulților din mediul rural prin artă. Film în Sat include și o serie de ateliere pentru copii. Vor fi ateliere de desen, arta actorului, fotografie, programate sâmbătă și duminică, începând de la ora 11:00. De asemenea, în cadrul festivalului vor fi organizate și expoziții și instalații.

Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, 25 august, de la ora 19:00, pe stadionul Cernătești și va fi urmată de un concert al Tarafului de la Vărbilău, proiecția scurtmetrajului „Cadoul de Crăciun” (r. Bogdan Mureșanu) în prezența actorului Adrian Văncică, precum și a filmului de lungmetraj „Ghinionistul” (r. Iura Luncașu), cu Vlad Logigan, Sânziana Tarța și Gheorghe Visu în rolurile principale, de la 21:30.

Mihai Mărgineanu concertează sâmbătă, la „Film în Sat”

Pe lângă proiecțiile de lungmetraj, programul cinematografic este completat de o selecție de scurtmetraje românești, sâmbătă, 26 august, de la ora 19:00.

Iubitorii de muzică și fanii artistului Mihai Mărgineanu sunt așteptați apoi, de la ora 20:00, la concertul pe care acesta îl va susține la Cernătești, alături de trupa sa. Concertul va fi urmat de la ora 21:00 de proiecția primului scurtmetraj scris și regizat de Dana Rogoz, cu Mădălina Craiu și Andreea Vasile protagoniste – „La distanță”. Filmul va rula în prezența autoarei Dana Rogoz.

Tot sâmbătă, de la 21:30, „Oameni de treabă”, comedia neagră regizată de Paul Negoescu, cu un circuit festivalier impresionant și șase trofee Gopo, va rula în prezența regizorului Paul Negoescu. În rolurile principale se regăsesc Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc.

Citește și: Programul complet al ediţiei 2023 Puppets Occupy Street. Festivalul începe vineri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS