11.7 C
Craiova
luni, 30 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalConducerea Punctului de frontiera Portile de Fier I a fost schimbata

Conducerea Punctului de frontiera Portile de Fier I a fost schimbata

Trei ofiteri din cadrul Politiei de Frontiera Mehedinti au fost eliberati din functie, printr-un ordin al sefului Inspectoratului General al Politiei de Frontiera. Prim-adjunctul sefului IJPF Mehedinti, lt. col. Samfiroiu Grigore, sefa Punctului de trecere a frontierei Portile de Fier I, lt. col. Tamara Tinta, si mr. Purcaru Mitica, sef de tura in cadrul aceluiasi punct, vor primi alte functii in cadrul institutiei. Motivul eliberarii a fost acela de „eficientizare“ a activitatii inspectoratului.

Eliberarea celor trei ofiteri din functie, dar si a altor cadre din politia de frontiera mehedinteana, a fost cauzata si de reclamatiile numeroase pe care le-a primit Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, legate de modul greoi prin care se desfasoara tranzitul persoanelor si marfurilor prin Punctul de frontiera Portile de Fier I, dar si de nerespectarea intocmai a atributiunilor de serviciu ale politistilor. Gazeta de Sud a semnalat, in ultima perioada, starea de tensiune permanenta de la acest punct de frontiera, intre cadrele politiei de frontiera si reprezentantii firmelor care transporta persoane din Drobeta Turnu Severin in Iugoslavia, dupa ce conditiile de tranzit pentru acestea din urma au fost inasprite. Mai mult, doi subofiteri au fost depistati ca au facilitat trecerea unor turisti, fara sa li se verifice actele, prin primirea unor foloase necuvenite.

Mr. Morar Vasile – noul sef al Punctului de frontiera Portile de Fier I

In cadrul IJPF Mehedinti s-au aplicat, numai de la inceputul acestui an, 27 de sanctiuni, pentru cinci ofiteri, sase maistri, 16 subofiteri si un civil. Plt. mj. Bumbea Ion a fost trecut in rezerva, iar plt. Stinga Lucian a fost aminat de la inaintarea in grad pentru un an, pentru compromiterea onoarei si demnitatii militare. In locul lt. col. Tamara Tinta ca sef al Punctului de trecere a frontierei Portile de Fier I a fost numit mr. Morar Vasile, fost sef al PTF Portile de Fier II. „De asemenea, trei subofiteri – Neagoe Dan, Matei Nicolae si Nicu Marin au fost mutati de la IJPF Mehedinti la IJPF Caras Severin. Alti sase subofiteri au fost mutati de la un sector la altul, pentru imbunatatirea muncii inspectoratului“, a declarat col. Stefan Aranaciu, seful IJPF Mehedinti. Schimbarile din interiorul Politiei de Frontiera Mehedinti vin si ca urmare a noilor exigente pe care trebuie sa le respecte Romania, in privinta respectarii legislatiei Comunitatii Europene, privind trecerea prin punctele de frontiera.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS