19.5 C
Craiova
sâmbătă, 28 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArest prelungit pentru criminalul din Botanică. Mama fetei ucise, mărturii cutremurătoare

Arest prelungit pentru criminalul din Botanică. Mama fetei ucise, mărturii cutremurătoare

Magistraţii Tribunalului Dolj au admis luni, 18 septembrie, cererea de prelungire a arestului preventiv pentru criminalul din Botanică, M. A Fojică. Cu câteva zile în urmă, tânărul de 17 ani a fost trimis în judecată de procurorii doljeni. Acesta este acuzat de omor calificat, tentativă de omor calificat, port şi folosirea fără drept de obiecte periculoase. Între timp, mama fetei ucise la doar 14 ani o plânge şi face mărturii cutremurătoare.

Anchetatorii spun că a fost o crimă premeditată

Ancheta procurorilor arată faptul că tânărul de 17 ani a plecat de acasă cu gândul de a ucide pe cineva. Acesta avea în rucsac mai multe obiecte necesare unei crime. „În data de 27.06.2023, în jurul orelor 16.00, în timp ce se afla în Grădina Botanică din Craiova, inculpatul F.M.A. a pus în aplicare hotărârea infracțională de a ucide, înjunghiind de mai multe ori cu un cuţit, în zone vitale atât pe victima L.M.M., provocând decesul acesteia, cât şi pe persoana vătămată B.E., acesteia producându-i leziuni traumatice ce au necesitat circa 40 zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei. La stabilirea încadrării juridica a fost reţinută circumstanța agravantă, premeditarea, având în vedere că inculpatul F.M.A. a luat hotărârea de a ucide înainte de a pleca de acasă, sens în care s-a pregătit, înarmându-se cu un cuţit şi luând asupra sa obiecte apte a nu fi identificat, apoi a reflectat asupra modului, a împrejurărilor, a locului şi a momentului de săvârşire a faptelor”, au precizat anchetatorii.

Mărturii cutremurătoare ale mamei fetei ucise

Vă reamintim că atacul a avut loc pe 27 iunie, în zona din spate a Grădinii Botanice din Craiova, acolo unde se aflau Melis şi Emi. Tânărul de 17 ani i-a atacat foarte violent cu un cuţit de vânătoare. Din cauza loviturilor foarte puternice, Melis, care avea doar 14 ani, şi-a pierdut viaţa, iar Emi a fost internat două săptămâni, timp în care medicii au făcut tot posibilul să îl salveze. Acesta a fost externat pe 10 iulie.

În timp ce dosarul criminalului îşi urmează cursul, mama fetei ucise o plânge fără încetare. „Melu, ai fost un copil prea perfect pentru această lume şi acum eşti un înger devotat, strălucind printre stele. Planurile tale, scrise de tine, sunt în noptiera ta, aşa cum le-ai lasat, şi veşnic vor ramane acolo. Paginile sunt pline de vise, de la bugetul lunar pe care doreai să-l economisim cu toţii, până la costurile biletelor de avion, traseul perfect, locurile de cazare, şi obiectivele turistice. Chiar şi detaliile despre ce intenţionai să pui în bagaj sunt acolo.

Ultimul mesaj pe care ni l-ai lăsat a fost: „Dacă rămânem uniţi, avem mai multe şanse. Vă rog, SĂ NU MĂ DEZAMAGIŢI!”. DorinŢa ta arzătoare era să fim cu toţii alături de tine în călătoria ta, să experimentăm împreună frumuseţile lumii. Poate că, de acolo, priveşti acum şi peste ocean, în America. Ne este imposibil să mai visăm fără tine, să continuam planurile fără a vedea lumina din ochii tăi strălucitori. Te iubim, Melu, şi ne este tare dor de tine! Într-o zi ne vom revedea pentru totdeauna şi vom crea din nou împreună alte vise!“, a scris mama lui Melis pe contul său de pe o pagină de socializare.

Citeşte şi: Elevul acuzat de crima din Grădina Botanică, judecat pentru omor calificat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS