Un poliţist de la IPJ Iaşi a fost reţinut de DIICOT în dosarul care vizează o grupare care comercializa dispozitive de vapat şi dulciuri cu substanțe cu efecte psihoactive. În total, 28 de persoane au fost reţinute în acest dosar, printre care un psiholog și un cetăţean canadian, acționar majoritar al fabricii din judeţul Iaşi.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi a anunţat, miercuri, că a fost informat de către DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi că un angajat al instituţiei a fost reținutși a precizat că agentul de poliție a fost pus la dispoziţia instituţiei, urmând ca, în funcţie de evoluţia anchetei, să fie luate și alte măsuri legale. Reprezentanţii IPJ Iaşi au confirmat faptul că poliţistul reţinut de procurorii DIICOT este implicat în dosarul care vizează o grupare care comercializa dispozitive de vapat şi dulciuri susceptibile de a avea efecte psihoactive. Poliţistul ieşean a fost reţinut după ce a fost audiat la sediul DIICOT Iaşi. El a declarat că lucra la fabrică în timpul liber și se ocupa de ambalarea produselor, fără să știe că ele conțin substanțe periculoase, conform digi24.ro.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi se delimitează ferm de orice activitate
„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi se delimitează ferm de orice activitate care nu este în concordanţă cu legea. Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege. Susţinem toate activităţile specifice procedurilor penale şi avem ca deziderat funcţionarea sistemului doar cu poliţişti integri şi profesionişti”, se mai arată în comunicatul Poliţiei judeţului Iaşi. 28 de persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT Iaşi în acest dosar. Reţinerile s-au făcut în urma audierilor maraton desfăşurate începând de marţi după-amiază la sediul DIICOT Iaşi.
Potrivit anchetatorilor, în urma celor 121 de percheziţii domiciliare făcute marţi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi, au fost ridicate 81.102 Vape-uri, 3.237 de acadele, 1.316 cutii şi pungi cu jeleuri, 169 de cutii şi borcane cu prăjituri, 169 de seminţe de canabis, 3.692 de recipiente diverse mărimi.
Anchetatorii au descoperit o fabrică în care se produceau aceste dispozitive
De asemenea, au mai fost descoperiţi şi ridicaţi 299.333 de lei, 29.225 de euro şi 9.200 de dolari. Totodată, au fost ridicate 65 de telefoane, 23 de laptopuri, cinci kilograme de argint sub forma a cinci lingouri, monede de argint, două plante de canabis, 400 de cutii, grindere, plicuri, borcane cu substanţe vegetale, opt găleţi ce conţin de aproximativ 74,2 litri de substanţă lichidă, 14 găleţi cu vapuri stricate, de aproximativ 149 de kilograme.
În judeţul Iaşi, anchetatorii au descoperit o fabrică în care se produceau aceste dispozitive, iar, la nivel naţional, au mai fost descoperite cinci locaţii folosite ca depozite. În interiorul fabricii, au fost găsite aproximativ 40 de tone de cânepă industrială, ce urma a fi prelucrată pentru obţinerea de substanţe psihoactive. Din estimări a rezultat faptul că, în această fabrică, s-au investit cinci milioane de euro, dintre care aproximativ 1,2 milioane de euro în aparatură modernă.
Citeşte şi: Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la Enel România