3.4 C
Craiova
marți, 26 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRețeta perfectă de gogonele

Rețeta perfectă de gogonele

Este perioada perfectă în care se pot pune la murat gogonele. Iar dacă vrei ca rețeta să nu dea greș, ai nevoie de câteva ingrediente care te vor ajuta să ai gogonele murate care să țină perfect.

Ingrediente pentru gogonele în saramură

Rețete de gogonele în saramură se face cu următoarele ingrediente: 2 kg gogonele; 6 bastonașe de hrean; 3 căței de usturoi; 3 ardei iuți; mărar uscat, cimbru, frunze de țelină, boabe de piper, boabe de muștar, sare grunjoasă (la 1 litru de apă o lingură de sare).

Cum se prepară gogonelele

Se spală bine gogonelele. Poți pune gogonele verzi, galbene sau ușor coapte, roșiatice. Într-un borcan mare, de 3 litri, pune un strat de fire de mărar, cimbru, frunze uscate, apoi un cățel de usturoi, o frunză de țelină și două bastonașe de hrean. Adaugă apoi și gogonelele, încearcă să le așezi cât mai ordonat în borcan, fără prea mult spațiu între ele. Printre ele, pune și restul de hrean, cimbru, boabe de piper și muștar, dar și câteva rondele de morcovi. Pune ingrediente cât să se umple borcanul, pentru a nu permite celorlalte ingrediente să se ridice la suprafață.

Toarnă apoi saramura peste gogonele, cât să acopere bine toate ingredientele. Pune deasupra borcanului o farfurie și lasă borcanul deoparte, într-un loc ferit de soare, până când începe fermentarea, respectiv murarea gogonelelor, minim 24 de ore. Când începe murarea vei observa la suprafața saramurii apariția unei spume albe. Spuma nu trebuie îndepărtată. Atunci se pune capacul borcanului. Se închide ermetic și se depozitează borcanul în cămară sau într-un loc răcoros și ferit de lumină.


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS