12.8 C
Craiova
luni, 30 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalTaximetristul accidentat a decedat, soferul vinovat este in arest

Taximetristul accidentat a decedat, soferul vinovat este in arest

• Accidentat grav in urma cu o saptamina, taximetristul craiovean Laurentiu Dumitroaica a decedat duminica noapte • Soferul vinovat a fost arestat, fiind pasibil de o pedeapsa cu inchisoarea intre cinci si 15 ani

Taximetristul craiovean Laurentiu Dumitroaica, de 21 de ani, a fost, in urma cu o saptamina, victima unui grav accident de circulatie. Tinarul coborise din masina pentru a-i cere unui coleg de breasla o pompa ca sa-si umfle un cauciuc. Aflat linga propriul autoturism, a fost surprins si lovit violent de un alt vehicul care a venit din spate, un Mercedes Cobra condus de Gheorghe Poenaru, de 48 de ani, tot din Craiova. Victima a fost internata imediat la Spitalul Clinic nr.1 Craiova, fiind apoi transferata cu elicopterul la un spital din Bucuresti, unde a decedat duminica noapte.

Gheorghe Poenaru este dupa gratii

Retinut de politie, soferul vinovat a fost eliberat ulterior, cu conditia de a nu parasi localitatea pina la definitivarea cercetarilor. Politistii l-au condus in cursul saptaminii trecute pe Gheorghe Poenaru la sediul Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova, unde procurorii i-au emis initial un mandat de arestare pe cinci zile. „Propunerea initiala a politiei a fost de arestare doar pentru parasirea locului accidentului, desi alcoolemia lui Poenaru era de 1,15 la mie. Intr-o asemenea situatie s-a dispus arestarea pe numai cinci zile, spre a-i forta pe politisti sa efectueze in acest timp expertiza la locul faptei si sa depuna la dosar macar concluziile provizorii ale medicului legist“, a precizat procurorul Elisabeta Dragut, purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Curtea de Apel Craiova. Dosarul a fost chiar in atentia procurorului general al Parchetului Curtii de Apel, magistratul Victor Nicolcescu, care a supravegheat indeaproape instrumentarea sa, astfel ca, la expirarea celor cinci zile, au fost suficiente probe pentru prelungirea mandatului lui Gheorghe Poenaru cu 25 de zile. Soferul care a produs accidentul risca o pedeapsa cu inchisoarea intre cinci si 15 ani, fiind invinuit de ucidere din culpa in forma agravata, de conducerea autovehiculului avind o concentratie alcoolica in singe peste limita legala si de parasirea locului accidentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS