1.8 C
Craiova
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCâți bani a înghițit Water Park-ul din Craiova în ultimele cinci luni

Câți bani a înghițit Water Park-ul din Craiova în ultimele cinci luni

Luna și licitația sau licitațiile pentru Water Park-ul din Craiova. Municipalitatea este foarte darnică atunci când vine vorba despre funcționarea parcului acvatic, una dintre cel mai „răsfățate“ destinații unde ajung mulți bani din bugetul local.

Water Park-ul din Craiova consumă mulți bani anual din bugetul local, iar Primăria Craiova nu face rabat de la absolut nimic atunci pentru întreținerea parcului acvatic. Așa că lună de lună, sau chiar de mai multe ori pe lună, sunt publicate diverse licitații care privesc anumite achiziții pentru Water Park-ul aflat în imediata apropiere a Parcului Tineretului din Craiova.

12 licitații în cinci luni

Gazeta de Sud a analizat licitațiile dedicate parcului acvatic în ultimele cinci luni. Primăria a publicat nici mai mult nici mai puțin decât 12 licitații pentru diverse achiziții. Unele dintre acestea au fost anulate.

Cea mai recentă dintre licitații a fost publicată pe 24 noiembrie și se referă la achiziția de „Materiale sanitare pentru întreținerea grupurilor de pompare“. Valoarea contractului este de 8.989,85 de lei, fără TVA. Prin acest contract se vor cumpăra mai multe tipuri de robineți, adaptoare compresiune, pensule pentru vopsit, țevi, racorduri, trusă pentru lipit țevi, etc.

În luna octombrie apărea în SEAP o altă licitație pentru cumpărarea de „Consumabile pentru robot întreținere piscină, Ultramax G“, cu o valoare de 49.404 de lei, fără TVA. Contractul a fost câștigat de firma S.C. BLUE NEON S.R.L., care a vândut consumabilele la același preț oferit inițial de primărie, fără să scadă niciun un leu din valoarea estimată.

Luna septembrie, belșug de licitații

În septembrie, pentru parcul acvatic s-au inițiat patru licitații, dintre care una a fost anulată. Să le luăm pe rând. Pe 4 septembrie a fost publicat contractul pentru achiziția de „Materiale sanitare pentru întreţinere grupuri de pompare-Water Park“. Acesta a avut o valoare de 18.849,7 lei, fără TVA, însă nu a avut sorți de izbândă, licitația fiind anulată.

O zi mai târziu, pe 5 septembrie, era publicată o nouă licitație. A fost vorba despre „Achiziție servicii de reparație motoare electrice“, cu o valoare de 20.657 de lei, fără TVA. Contractul a fost câștigat de SC Electrobobinaj SRL, cu aceeași sumă pe care primăria o estimase.

După o altă zi, pe 6 septembrie, Primăria Craiova a scos de la copt o altă licitație, tot dedicată Water Park-ului. De această dată, a fost nevoie de „Servicii de întreținere și înlocuire consumabile sistem de climatizare“. Din bugetul local s-a plătit pentru acest contract 27.800 de lei, fără TVA. Banii au mers către firma S.C. MACAEEXIM S.R.L., care a câștigat licitația. Această firmă a fost mai cu dare de mână, fiindcă a scăzut din prețul estimat de primărie – 29.711,84 de lei puțin peste 1.900 de lei.

Peste 400.000 de lei pentru echipamente de întreţinere

Tot în septembrie, Primăria Craiova a publicat o licitaţie pe care a împărţit-o în două loturi. Prin intermediul primului lot a cumpărat o staţie de tratare a apei din piscine şi un kit de cinci vane. De asemenea, prin lotul doi s-a achiziţionat material filtrant, etanşare mecanică pompe, rulmenţi, sondă măsură, sterilizatoare UV, electroventile şi electropompă sumersibilă. Pentru primul lot s-au pus la bataie 261.500 de lei, fără TVA, iar pentru lotul II – 158.071,8 lei, fără TVA.

Finalul lunii septembrie a venit cu o nouă licitație pentru complexul acvatic. Era vorba despre achiziționarea „Serviciilor de întreținere centrale termice, instalații sanitare și instalații gaze naturale“. Primăria a estimat pentru acest contract o valoare de 24.850 de lei, fără TVA. Însă, a avut noroc, fiindcă firma care a câștigat contractul a oferit un preț mult mai bun. Este vorba tot despre S.C. MACAEEXIM S.R.L, care s-a oferit să onoreze acest contract pe suma de 13.900 de lei, fără TVA.

Vara, plină de licitații

În luna august a mai avut loc o licitație pentru „Servicii de revizie periodică instalații electrice“. Aceasta avea o valoare de 51.592 de lei, fără TVA, însă a fost anulată.

Cu puțin înainte de licitația anulată, la finalul lunii iulie, fusese scos la licitație contractul „Materiale electrice pentru întreţinere instalaţii electrice“, cu o valoare estimată la 52.680 de lei, fără TVA. Contractul a fost obținut de firma S.C. ECUFIX SOLUTIONS SRL S.R.L, cu prețul de 40.440 de lei, fără TVA.

Tot în luna iulie, primăria a mai publicat în SEAP încă un contract cu dedicație pentru Water Park. Era vorba despre „Servicii de reparații motoare electrice“, însă aceasta a fost anulată. Dar, așa cum am menționat deja, acest contract a avut un succes mai mare în septembrie.

Tot în iulie, primăria a cumpărat pentru Water Park produse de curăţenie, două aparate de curăţare cu presiune, dar şi 42 de uscătoare de păr profesionale. Produsele de curăţenie au costat în total 34.820 de lei, fără TVA. De asemenea, cele două aparate de curăţare cu presiune pentru întreţinerea complexului de agrement Water Park au costat 4.857 de lei, iar pe cele 42 de uscătoare de păr profesionale pentru Water Park, s-au cheltuit 25.743 de lei, fără TVA, adică 612 lei bucata. Astfel, doar pentru produse de curăţenie, aparate de curăţat cu presiune şi uscătoare s-au cheltuit 65.420 de lei.

Aproape 650.000 de lei pe licitațiile din ultimele cinci luni

Așadar, doar pentru aceste licitații analizae de GdS, care au avut loc din iulie până în prezent, în afara celor anulate, bugetul local a fost secat de 646.181 de lei, fără TVA.

Aceste licitații au avut loc doar din luna iulie până acum, fiindcă ne amintim că în primăvara acestui an, bazinele din incinta WaterPark s-au reparat şi s-au revopsit cu 720.000 de lei, fără TVA. Primăria Craiova a mai scos la licitaţie încă un contract în valoare de 407.876 de lei, adică 81.575 de euro, fără TVA, pentru cumpărarea de şezlonguri şi măsuţe de plajă, umbrare şi colaci pentru tobogane. Această licitaţie a fost împărţită pe trei loturi. Cel referitor la umbrare, în valoare de 130.000 de lei, nu a avut succes fiindcă nicio firmă nu a depus oferta. La aceşti bani s-au mai adăugat alţi 431.722 de lei, fără TVA, pe substanţe pentru tratarea apei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS