Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova (SCJUC) cumpără dispozitive medicale a căror valoare poate ajunge la 147.322.450 de lei, fără TVA. Achiziţia se va face prin intermediul unui acord-cadru, care va fi valabil timp de doi ani, timp în care unitatea medicală va fi aprovizionată cu dispozitivele medicale specificate în contract, în funcţie de necesitate.
Contract de peste 29,5 milioane de euro
SCJU Craiova a scos la licitaţie un megacontract pentru achiziţionarea de dispozitive medicale, consumabile medicale şi materiale sanitare specifice Programului Naţional de Boli Cardiovasculare şi Subprogramul de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare şi acţiune prioritară arsuri. Este vorba despre un acord-cadru, care va fi valabil timp de doi ani şi care poate ajunge la o valoare uriaşă de peste 29,5 milioane de euro, în cazul în care spitalul va solicita maximul de dispozitive şi materiale sanitare necesare stipulat în contract.
Potrivit caietului de sarcini publicat în cadrul licitaţiei, toate dispozitivele şi materialele sanitare solicitate de SCJUC sunt „necesare pentru buna desfăşurare a activităţii cadrelor medicale, pentru a putea oferi pacienţilor un act medical de calitate superioară, pentru a creşte calitatea îngrijirilor medicale acordate pacienţilor în funcţie de nevoile individualizate pe fiecare pacient. În acelaşi timp sunt necesare pentru un act medical orientat pe nevoile şi problemele de sănătate ale pacienţilor care se prezintă atât în ambulatoriul de specialitate cât şi în serviciul U.P.U.
Totodată, se are în vedere şi minimalizarea pe cât posibil a complicaţiilor asociate acestor proceduri, încercând ca prin asigurarea materialelor de calitate să eliminăm riscurile care ar putea pune în pericol viaţa pacienţilor“, au menţionat reprezentanţii spitalului.
Ce vrea să cumpere SCJUC
Întreg contractul a fost împărţit în 66 de loturi, fiecare fiind destinat câte unui tip de produs. Se vor cumpăra stimulatoare cardiace, dispozitive implantabile pentru monitorizarea aritmiilor, defibrilatoare cardiace de diverse tipuri, kituri introductoare, seturi campuri sterile, cabluri pentru măsurarea pragurilor la implant, pachete sonde de stimulare permanentă, mini defibrilatoare, sonde de stimulare temporare şi permanente, sonde de defibrilare, kituri de canulare a sinusul coronar, catetere de extractie endo-vascular, dispozitive pentru recuperarea corpilor straini intravasculări, teci mecanice pentru extracţie, stilete pentru extracţie, accesorii pentru extracţia sondelor cardiace, ghiduri angioplastie periferică, ghiduri diagnostic lung hidrofilic, implanturi mamare, expandere mamar, acceleratoare granulaţie pe bază de hemglobină purificată, plăci expandere piele, matrice din nanoceluloză, comprese cu acid hialuronic, cu ceară sau ulei, diverse pansamente şi seturi complet dispozitive microgrefe.
Pe ce se vor cheltui cei mai mulţi bani
Lotul care poate fi cel mai costisitor pentru SCJU este cel cu numărul 21, care presupune achiziţionarea de defibrilatoare cardiace triplucamerale tip B avansat proRMN. Acest lot poate avea o valoare minimă de 77.000 de lei şi poate ajunge la maximum 11.550.000 de lei, fără TVA (peste 2,3 milioane de euro). Următorul pe lista celor mai scumpe produse se află lotul 22, prin intermediul căruia se vor cumpăra defibrilataore cardiace triplucamerale tip C cu dispozitiv de monitorizare la distanţă. Acesta are o valoare cuprinsă între 76.990 de lei şi 9.623.750 de lei, fără TVA.
Lotul 4, care are o valoare cuprinsă între 11.500 de lei – 8.625.000, se referă la cumpărarea de stimulatoare cardiace bicamerale tip A bazal, cu o valoare cuprinsă între 49.140 şi 7.371.000 de lei se vor cumpăra defibrilatoare cardiace triplucamerale tip A bazal, prin intermediul lotului 20. De asemenea, loturile 17 şi 18, destinate defibrilatoarelor cardiace bicamerale tip A bazal şi a celor bicamerale tip B avansat proRMN, vor avea o valoare cuprinsă între 47.000 şi 7.050.000 de lei, fără TVA. Firmele care vor să depună oferte pentru oricare dintre cele 66 de loturi pot face acest lucru până 4 martie.
Citeşte şi: Magazinul Autentic Românesc nu are succes nici la închiriere. Ce pierderi a înregistrat anul trecut