2.6 C
Craiova
joi, 19 decembrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaKlaus Iohannis va ține un discurs în Parlamentul European

Klaus Iohannis va ține un discurs în Parlamentul European

Președintele Klaus Iohannis va ține un discurs în Parlamentul European miercurea viitoare, la invitația președintei Roberta Metsola, anunță Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis va lua cuvântul în plenul Parlamentului European miercuri, 7 februarie, începând cu ora 12:00 (ora României), în cadrul dezbaterii „This is Europe”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale remis vineri. „Președintele Klaus Iohannis va prezenta, în plenul Parlamentului European, viziunea sa asupra soluțiilor la principalele provocări cu care se confruntă Uniunea în prezent și va pune accentul pe acțiunile comune care trebuie întreprinse pentru a apăra și promova interesele cetățenilor europeni, precum și bunăstarea și securitatea acestora.

Invitația transmisă președintelui Klaus Iohannis de a se adresa plenului Parlamentului European, într-un an crucial pentru viitorul Uniunii, inclusiv din perspectiva alegerilor europarlamentare și a deciziilor majore care vor fi luate în următoarea perioadă, reflectă aprecierea legislativului european pentru rolul activ și constructiv al Președintelui României și al țării noastre de promotor al unui proiect european coeziv, solid, transparent și aproape de cetățean”, mai precizează comunicatul.

Şeful statului va avea și consultări cu președinta Parlamentului European

Cu prilejul participării la dezbaterea din plenul Parlamentului European, șeful statului va avea și consultări cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, pe teme de actualitate de pe agenda Uniunii Europene și privind prioritățile pentru anul 2024.

Seria de dezbateri „This is Europe” din cadrul Parlamentului European a fost demarată în 2022, la scurt timp după declanșarea războiului împotriva Ucrainei, în perioada 2022-2023 desfășurându-se 12 astfel de reuniuni cu lideri europeni, scopul fiind acela de a reafirma valorile europene și unitatea, de a consolida dezbaterea democratică pe teme de actualitate și de a genera o viziune consistentă privind viitorul proiectului european, potrivit sursei citate.

Citește şi: Suedia vrea să devină prima „țară de nefumători” din lume

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS