4 C
Craiova
luni, 23 decembrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaMăsura care a condus la protestele fermierilor, retrasă de Ursula von der Leyen

Măsura care a condus la protestele fermierilor, retrasă de Ursula von der Leyen

Comisia Europeană propunea reducerea cu 50 % a utilizării pesticidelor chimice și a riscului aferent acestora până în 2030. Această măsură a inflamat fermierii din întreaga Europă și a fost unul dintre motivele protestelor de amploare din mai multe țări.

Ursula von der Leyen dă puternic înapoi și a anunțat, în plenul Parlamentului European, că va renunța la această măsură.

Europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan, arată faptul că această propunere a fost retrasă ca urmare a semnalelor primite din partea fermierilor, potrivit stiripesurse.ro.

”Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, tocmai a anunțat în plenul Parlamentului european că retrage propunerea controversată privind reducerea nejustificată a consumului de pesticide în Europa.

Noi, europarlamentarii PNL și întreg Grupul PPE, am fost întotdeauna împotriva propunerii care ar fi afectat fermierii.

Susținem agricultura sustenabilă și protejarea mediului. Dar aceste obiective trebuie îndeplinite împreună cu fermierii, nu împotriva lor.

Uniunea Europeană dovedește că ascultă îngrijorările fermierilor și oferă soluții pentru sectorul agricol”, arată Siegfried Mureșan.

„Agricultorii noştri merită să fie ascultaţi“

„Este adevărat. Problemele au escaladat în ultimii ani. Agricultorii noştri merită să fie ascultaţi. Ştiu că sunt îngrijoraţi de viitorul agriculturii şi de viitorul lor ca agricultori. Dar ei ştiu, de asemenea, că agricultura trebuie să treacă la un model de producţie mai durabil, astfel încât fermele lor să rămână profitabile în anii următori. Şi vrem să ne asigurăm că agricultorii au controlul în acest proces”, a precizat Ursula von der Leyen.

Fiecărui stat membru i se vor aplica obiective obligatorii din punct de vedere juridic

Conform propunerii de act legislativ privind refacerea naturii, care completează legislația existentă, fiecărui stat membru i se vor aplica obiective obligatorii din punct de vedere juridic pentru refacerea naturii în diferite ecosisteme.

Obiectivul este ca prin măsurile de refacere a naturii să fie vizate cel puțin 20 % din zonele terestre și maritime ale UE până în 2030 și, ca până în 2050 aceste măsuri să fie eventual extinse la toate ecosistemele care trebuie refăcute.

Citeşte şi: Miss Japonia și-a pierdut coronița după ce s-a aflat că are o relație cu un bărbat însurat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS