2.9 C
Craiova
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatate27 de comunităţi beneficiază de programul „Sănătate în vecinătate”

27 de comunităţi beneficiază de programul „Sănătate în vecinătate”

Locuitori din 27 de comunităţi vor avea acces la un set complex de analize de laborator, consulturi şi monitorizare pe termen lung în cadrul programului „Sănătate în vecinătate” al OMV Petrom.

În 2024, grupul va aloca programului peste 8 milioane de lei şi va oferi acces la servicii medicale gratuite pentru 5.000 de locuitori din mediul rural.

Programul este implementat pentru al treilea an consecutiv în parteneriat cu Asociaţia Medcorp.

„Locuitorii din comunităţile rurale cu acces limitat la servicii medicale beneficiază gratuit de analize şi consulturi de specialitate. În urma acestora li se prescriu tratamente, primesc recomandări pentru un stil de viaţă sănătos. Pacienţii sunt monitorizaţi prin serviciul de call-center. Pentru cazurile grave, echipa Medcorp facilitează accesul în clinici şi spitale”, se arată în comunicatul companiei.

12 comunităţi noi

În 2024, programul îşi propune să ajungă în 12 comunităţi noi şi să revină în cele 15 comunităţi vizitate anterior pentru a monitoriza starea de sănătate a beneficiarilor şi a actualiza recomandările medicale.

Pentru a permite diagnosticarea precoce a afecţiunilor cu incidenţă crescută în cadrul populaţiei, „Sănătate în vecinătate” lansează şi un program de screening axat pe ecografii abdominale şi consulturi de dermatologie. Acesta va consta în 20 de evenimente de screening şi va permite identificarea rapidă a potenţialelor probleme de sănătate, urmărirea şi tratarea corespunzătoare a acestora, ajutând la prevenirea unor probleme de sănătate mai grave şi mai costisitoare în viitor.

Locuitori din Dolj, Gorj şi Olt au beneficiat de analize gratuite

Programul a fost iniţiat în 2022. Până la sfârşitul anului 2023, prin programul „Sănătate în vecinătate”, echipe complete formate din medici specialişti, medici rezidenţi şi studenţi la medicină au vizitat 15 comunităţi în 8 judeţe:

  • Prahova,
  • Dâmboviţa,
  • Dolj,
  • Gorj,
  • Olt,
  • Bacău,
  • Galaţi,
  • Constanţa.

În primii doi ani de implementare, circa 1.700 de persoane au beneficiat de pachete complete de analize şi consulturi medicale de specialitate. Au fost acordate peste 10.500 de investigaţii paraclinice şi consulturi de specialitate. Peste 900.000 euro (estimare bazată pe analiza a 3 clinici private din România) reprezintă contravaloarea serviciilor medicale oferite în 2022 şi 2023.

Citeşte şi: Olt: Accident pe DJ 546A în afara comunei Schitu. Șoferița a fost rănită

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS