15.1 C
Craiova
luni, 30 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Unde-i tiganu'?“

„Unde-i tiganu’?“

El l-ar fi batut apoi pe gazetarul Mihai Gavrila, zicind: „Na, Bernene!“

Inceputul linistit al acestui week-end a fost spulberat de rafuiala dintre niste oameni de presa craioveni, care au lasat cuvintele si au trecut la pumni. S-a intimplat vineri seara in Craiova, cind un director de ziar, mucalit din fire, a plecat in cautarea altor doi directori. Ce a urmat depaseste orice imaginatie.

O noapte „mititica“, da’ furtunoasa

Redactorul-sef adjunct al saptaminalului craiovean Republica Oltenia, Mihai Gavrila, de 21 de ani, a reclamat ca vineri seara a fost batut la redactie. Acesta, insotit de directorul publicatiei, Bogdan Berneanu, si de o cohorta de ziaristi, s-a prezentat la Politia municipiului Craiova pentru a depune plingere impotriva lui Adrian Mititelu, directorul cotidianului Editie Speciala, despre care a declarat ca l-a lovit si ca apoi a plecat amenintind ca in acea noapte il omoara pe Bogdan Berneanu. „M-am dus in jurul orei 20.20 la redactie pentru ca uitasem ceva. Prietena mea, Andreea Ghita, a ramas in masina, iar eu am urcat in cladirea de pe strada M. Kogalniceanu. Dupa citeva minute, am inchis usa sa plec. In acel moment m-am trezit linga mine cu Mititelu, insotit de doi sau trei indivizi. Acesta a inceput sa ma injure si sa-mi reproseze ca dupa ce am mincat o piine de la el, m-am apucat sa-l critic in revista noastra. Pe urma atit el, cit si amicii sai au inceput sa ma loveasca cu pumnii. Mititelu dadea in mine zicind «Na, Bernene!». Cind a plecat mi-a spus ca pot sa ma duc la politie sa reclam, ca face ceva pe politisti pentru ca-i are pe toti la mina. Ultima data mi-a zis ca il omoara in seara aceea pe Bogdan Berneanu“, a spus Mihai Gavrila. In aceeasi seara, la politie a venit si Laura Conu, de 21 de ani, redactor la alta revista craioveana – Top Secret, al carei director este Ion Spinu. „Adrian Mititelu a venit pe la 20.15 la noi in redactie si m-a intrebat: «Unde este tiganu’? Sa-i spui ca in seara asta ii iau gitul ca la pui, cu orice risc, iar pe urma o tai si pe fie-sa, si pe nevasta-sa cum a taiat-o tata pe mama»“. Bogdan Berneanu si Ion Spinu au spus ca au fost amenintati la telefon de Adrian Mititelu si au depus plingere in acest sens la politie impotriva acestuia. Cei doi, conform datelor de la OSIM, detin drepturile de autor ale siglei Editie Speciala, iar Adrian Mititelu foloseste aceasta denumire in mod abuziv. Acesta este practic motivul conflictului. In numarul de vineri al Republicii Oltenia, Ion Spinu si Bogdan Berneanu au scos pe una din pagini „numarul 1“ al Editiei Speciale, trecindu-se in caseta redactionala ca manager general si respectiv director executiv. Audierile reclamantilor la politie au inceput la ora 21.30 si s-au terminat dupa miezul noptii. De la sediul redactiei Republicii Oltenia politistii au ridicat in acea noapte opt fragmente de urme papilare de pe usa si hirtii ce contineau, de asemenea, urme papilare. Ancheta a fost condusa chiar de catre seful politiei municipale, col. Alexandru Dananae.

Gavrila are oase tari

In jurul orei 2.00, Mihai Gavrila a fost dus la spital, unde medicii au stabilit ca suferise un traumatism cranio-facial acut minor, fara modificari osoase. Astazi va fi examinat de medicul legist care va stabili de cite zile de ingrijiri medicale are nevoie. Mititelu a fost adus cu masina politiei la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Dolj, ieri- dimineata si a fost audiat. El a spus ca nu l-a lovit pe Mihai Gavrila si recunoaste ca a fost la sediul redactiei Republicii Oltenia, adaugind ca „Joavina este mai vulcanic“. Mihai Gavrila a depus plingere la politie si in urma acesteia Adrian Mititelu este cercetat penal in dosarul 95889/20.04.2002.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS