21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBuget de 4 milioane de euro pentru construirea a 10 blocuri noi la Târgu Jiu

Buget de 4 milioane de euro pentru construirea a 10 blocuri noi la Târgu Jiu

A fost demarat programul de construire a unui nou cartier de locuințe în municipiul Târgu Jiu.

Intenția autorităților locale este de a construi 100 de blocuri de locuințe pentru persoanele nevoiașe în Cartierul Narciselor din Târgu Jiu. Programul este împărțit în trei loturi. Cel mai mic lot este compus din 10 blocuri. Acesta este lotul numărul 1, cu imobile care vor fi amplasate pe strada Marin Preda la numărul 1 din municipiul Târgu Jiu.

Toate cele 10 blocuri vor avea locuințe destinate tinerilor. Licitația pentru desemnarea constructorului este programată pe 25 aprilie. Bugetul este de peste 18,11 milioane de lei fără TVA. Vor fi construite 10 blocuri de locuințe pentru tineri cu posibilități materiale limitate. La sediul Primăriei Târgu Jiu sunt depune deja câteva mii de cereri din partea tinerilor din municipiu care solicită o locuință construită de stat. Spațiile respective vor fi preluate în chirie de la municipalitatea locală

Licitații și pentru celelalte două loturi

Potrivit reprezentanților Primăriei Târgu Jiu în total vor fi demarate licitațiile pentru construirea a 100 de blocuri, adică 600 de locuințe individuale pentru tineri în municipiu. Potrivit autorităților locale, este o oportunitate pentru societățile care execută astfel de lucrări.

Acestea vor avea mult de lucru, iar sumele nu sunt de neglijat. 128 de milioane de lei (aproape 26 milioane de euro) sunt destinaţi unui lot de 70 de clădiri P+2 cu câte 6 locuințe în strada Marin Preda. Alte 36 de milioane de lei (peste 7 milioane de euro) vin pentru 20 de clădiri în strada Narciselor. Pe proceduri simplificate vin încă 18 milioane de lei (aproape 4 milioane de euro) pentru un lot de 10 clădiri, tot în strada Marin Preda. Acesta din urmă este de altfel primul lot pentru care a fost stabilit și termenul de depunere a ofertelor. În zonă a fost construit și un parc pe o suprafață de 12 hectare. În incinta parcului se vor afla și zone de agrement.

Citeşte şi: Probleme cu personalul TESA la CEO – vor dispărea peste 100 de posturi de șefi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS