3.4 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSalubritatea Craiova caută firmă care să îi vândă deşeurile reciclabile 

Salubritatea Craiova caută firmă care să îi vândă deşeurile reciclabile 

Salubritatea Craiova este în căutarea unei firme care să se ocupe de întreg procesul de vânzare, sortare, balotare şi transport a deşeurilor reciclabile pe care societatea le strânge şi pe care vrea să obţină bani. De curând a scos la licitaţie contractul pe care vrea să îl semneze cu o astfel de firmă care să preia deşeurile de la Salubritate şi să le vândă mai departe. Valoarea întregului contract poate depăşi 970.000 de lei, fără TVA. 

Cât estimează Salubritatea Craiova că reciclează 

Salubritatea Craiova a publicat în SEAP documentaţia pentru contractul de achiziţii privind „Servicii de vânzare deşeuri de amabalaje reciclate şi achiziţie servicii sortare, balotare, transport deşeuri amabalaje reciclabile până la valorificare“. Societatea craioveană este dispusă să plătească pentru aceste servicii o sumă cuprinsă între 324.270 şi 972.810 de lei, fără TVA. Cu alte cuvinte, Salubritatea vrea doar să adune deşeurile reciclabile, iar mai departe să aibă la dispoziţie o firmă specializată care să se ocupe de toate celelalte detalii până la etapa de valorificare a deşeurilor.

„Autoritatea contractantă (Salubritatea Craiova) dorește să achiziţioneze: servicii vânzare deșeuri de tip ambalaje hârtie/carton, ambalaje din materiale plastice, ambalaje din sticlă și achiziţionare servicii de sortare, balotare şi transport pentru deșeurile reciclabile vândute (anterior menționate), de la punctul de lucru al beneficiarului, până la valorificare, de către un operator autorizat, în baza unui acord-cadru cu mai multe contracte subsecvente, ce se va derula timp de 12 luni. Contractele subsecvente se vor încheia lunar sau trimestrial. Cantitățile estimate minime și maxime ale contractelor subsecvente au fost stabilite prin caietul de sarcini și sunt: cel mai mare contract subsecvent, pentru trei luni: 3 luni x (75 tone/lună deşeuri hârtie/carton + 180 tone/lună deşeuri plastic + 1,5 tone/lună deşeuri sticlă). Cel mai mic contract subsecvent, pentru o lună, se calculează cu formula: 25 tone/lună deşeuri hârtie/carton + 60 tone/lună deşeuri plastic + 0,5 tone/lună deşeuri sticlă“, se menţionează în documentaţia. 

Ce echipamente trebuie să deţină firma care poate câştiga licitaţia

Salubritatea a trasat şi cerinţele minimale pe care firma care ar putea câştiga contractul trebuie să le îndeplinească. Aceasta trebuie să deţină minim o autospecială echipată cu dispozitiv cârlig hidraulic tip hooklift. De asemenea, minim două autoutilitare de 3,5 tone şi minim un utilaj tip motostivuitor. Mai este necesară şi o presă de balotat orizontală de minim 40 tone şi cântar cu tichet, cu capacitate de peste 5 tone. „Serviciile de sortare şi balotare se vor presta la Craiova, Aleea 1 Șimnic, nr. 48, iar transportul se va efectua între locul de balotare şi sediul cumpărătorului/reciclatorului final.

Confirmarea cantităţii de deşeuri preluate de ofertant se efectuează la sediul acestuia. Asta în condiţii în care doar firma ofertantă dispune de mijloace de cântărire omologate şi verificate metrologic. În cazul în care nu dispune de mijloace de cântărire, cantitatea preluată se va cântări într-un loc stabilit de comun acord între vânzător şi cumpărător. Cântărirea efectivă se va face în prezenţa delegaţilor ambelor părţi“, se mai specifică în documentaţia publicată de Salubritate Craiova. 

Firmele care vor să presteze aceste servicii pentru Salubritate pot depune oferte până pe 26 aprilie. Câştigătorul va fi ales undeva la începutul lunii iunie. 

Salubritatea aşteaptă şi firmele de la care să cumpere insecticide şi servicii de pulverizare cu avionul 

În această perioadă, Salubritatea Craiova mai are în desfăşurare două licitaţii pentru care aşteaptă oferte. Este vorba despre cea pentru achiziţionarea substanţelor insecticide necesare în acest an pentru dezinsecţie. Contractul este un acord-cadru, pe care societatea l-a împărțit pe trei loturi. Fiecare lot conține câte un tip de substanță. Salubritatea a estimat valoarea contractului cuprinsă între 26.000 de lei și 489.500 de lei, fără TVA. Cea de-a doua licitaţie se referă la achiziţia serviciilor de pulverizare a insecticidelor cu ajutorul unui avion. Valoarea acestui contract a fost estimată la maximum 480.000 de lei, fără TVA.  

Citeşte şi: IntenCity: Două firme vor să obţină contractul pentru serviciile de organizare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS