Cel mai important pas al acestei reţete este marinarea cărnii de porc, cu o zi înainte de a fi gătită.
Ingrediente:
- 1 bucată de fleică de porc
- sare, piper
- 1 lingură ulei
- 1 lingură de cimbru
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 linguriţă boia afumată
- 1 lingură de muştar
Se condimentează carnea cu ingredientele de mai sus şi se pune în folie alimentară, la frigider, până a doua zi. În momentul în care o gătim, încălzim cuptorul la 160 de grade, învelim fleica de porc în hârtie de copt şi o punem pe o tavă, la cuptor, pentru 1 oră. Desfacem apoi hârtia de copt, pornim ventilaţia cuptorului şi o mai lăsăm încă 15 minute pe fiecare parte, până când se formează o crustă aurie.
Pentru garnitura de ciuperci cu smântână avem nevoie de:
- 6 ciuperci champignon brune, mari
- 200 ml smântână pentru frişcă, 30% grăsime
- 2 căţei de usturoi
- 20 grame de unt
- 1 lingură de ulei
- sare şi piper
- mărar şi cepşoară verde
Mod de preparare
Curăţăm ciupercile şi le tăiem în cuburi. Într-o tigaie, la foc mediu, punem untul şi uleiul, apoi adăugăm usturoiul tocat mărunt şi ciupercile. Le sotăm în tigaie 5 minute sau până devin uşor rumene, apoi adăugăm smântâna, sare şi piper. Micşorăm focul şi amestecăm constant, până când smântâna capătă o consistenţă cremoasă. La servire adăugaţi mărarul şi cepşoară.
Reţetă oferită de www.avida.ro