3.4 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRetete culinareFleică de porc la cuptor şi ciuperci cu smântână

Fleică de porc la cuptor şi ciuperci cu smântână

Cel mai important pas al acestei reţete este marinarea cărnii de porc, cu o zi înainte de a fi gătită.

Ingrediente:

  • 1 bucată de fleică de porc
  • sare, piper
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură de cimbru
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă boia afumată
  • 1 lingură de muştar

Se condimentează carnea cu ingredientele de mai sus şi se pune în folie alimentară, la frigider, până a doua zi. În momentul în care o gătim, încălzim cuptorul la 160 de grade, învelim fleica de porc în hârtie de copt şi o punem pe o tavă, la cuptor, pentru 1 oră. Desfacem apoi hârtia de copt, pornim ventilaţia cuptorului şi o mai lăsăm încă 15 minute pe fiecare parte, până când se formează o crustă aurie.

Pentru garnitura de ciuperci cu smântână avem nevoie de:

  • 6 ciuperci champignon brune, mari
  • 200 ml smântână pentru frişcă, 30% grăsime
  • 2 căţei de usturoi
  • 20 grame de unt
  • 1 lingură de ulei
  • sare şi piper
  • mărar şi cepşoară verde

Mod de preparare

Curăţăm ciupercile şi le tăiem în cuburi. Într-o tigaie, la foc mediu, punem untul şi uleiul, apoi adăugăm usturoiul tocat mărunt şi ciupercile. Le sotăm în tigaie 5 minute sau până devin uşor rumene, apoi adăugăm smântâna, sare şi piper. Micşorăm focul şi amestecăm constant, până când smântâna capătă o consistenţă cremoasă. La servire adăugaţi mărarul şi cepşoară.

Reţetă oferită de www.avida.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS