6.2 C
Craiova
duminică, 22 decembrie, 2024

Orez cu fructe de mare

Ingrediente pentru două porţii:

200 g fructe de mare (congelate)
125 g orez
300 ml apă
1 ceapă
1/2 ardei gras roșu
50 g unt
2 căței de usturoi
Sare, piper, curry
Zeamă de lămâie 

Mod de preparare:

Într-o tigaie, punem jumătate din cantitatea de unt, adăugăm orezul și îl gătim 2-3 minute. Adăugăm ceapă și ardeiul tăiate cubulețe și le călim preț de 2 minute.
Adăugăm apa și lăsăm la foc mic, până când fierbe orezul. Adăugăm condimente după gust și dacă este cazul putem suplimenta cu apă, dacă ne dorim un orez bine fiert.

Separat, în altă tigaie, punem restul de unt, fructele de mare și usturoiul zdrobit. Le sotăm timp de 5 minute, adăugăm zeamă de lămâie și condimente după gust și le mai lăsăm încă 3 minute pe foc.

Punem orezul rezultat în farfurie și deasupra fructele de mare.
Opțional, putem adăuga la servire pătrunjel proaspăt tocat.

Reţetă oferită de Avida

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS