Agitație mare în Caracal. A fost o duminică specială pentru toți cei care iubesc fotbalul și Craiova Maxima, dar și care i-au purtat sau îi poartă în continuare un respect deosebit lui Jean Nițulescu, fost conducător al FC Caracal și al Universității Craiova. Reamintim că fostul vicepreședinte al Științei din sezonul 1990-1992, an în care titlul a ajuns în Bănie, a decedat la începutul acestui an, la 72 de ani.
Maximii au fost la înălțime
Astăzi, stadionul orașului Caracal, la inițiativa prietenilor, familiei și a conducătorilor urbei, a primit numele lui Jean Nițulescu. Totul s-a sărbătorit, evident, prin fotbal. Inițial au intrat în dreptunghiul verde câteva grupe de juniori. Apoi, publicul a putut să-i vadă la lucru pe câțiva dintre reprezentanții Craiovei Maxima. În iarbă au fost și mai tinerii fotbaliști glorioși al Universitatea Craiova. În discuție intră Silviu Lung, Nicolae Negrilă, Nae Ungureanu, Sorin Cârțu, Emil Săndoi, Radion Cămătaru, Aurică Beldeanu, Costică Donose, Daniel Mogoșanu, Grigore Ciupitu, Costel Nica, Silvian Cristescu, Robert Vancea, Cornel Frăsineanu, Adrian Popescu, Marian Calafeteanu. Din echipa maximilor a făcut parte și Codruț Nițulescu, fiul regretatului om de fotbal.
Oponenta Craiovei Maxima a fost Echipa Parlamentului, care, pe lângă deputați și senatori, a numărat și câțiva invitați speciali. Aici vorbim despre campionul mondial la box Lucian Bute, Daniel Oprescu – antrenorul echipei CSM Slatina și Hristo Zlatinski – fost căpitan al Universității Craiova.
La final a fost 5-3, cu Maxima victorioasă. Au marcat: Cârțu, Săndoi, Frăsineanu, Cristescu și Mogoșanu, respectiv Dumitrică, Chesnoiu, A. Stănescu.
VEZI VIDEO!
Iată ce au declarat doi dintre invitații speciali:
Acum, că stadionul „Jean Nițulescu“ a o identitate puternică, oamenii de fotbal din oraș trebuie să găsească soluții pentru crearea unei echipe care să evolueze măcar la Liga 3.
Citește și: Juniori | Academia lui Gică Popescu, mai bună decât academia lui Gică Hagi