19.5 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaCine este Andrei Belousov, alegerea lui Putin ca ministru al Apărării?

Cine este Andrei Belousov, alegerea lui Putin ca ministru al Apărării?

Președintele rus Vladimir Putin l-a propus pe Andrei Belousov pentru postul de ministru al Apărării, deţinut anterior de Serghei Şoigu, potrivit Reuters.

Președintele rus Vladimir Putin a propus un nou ministru surprinzător al Apărării, numindu-l pe civilul Andrei Belousov, un fost viceprim-ministru specializat în economie, pentru post după doi ani după războiul din Ucraina, a spus Kremlinul.

Mai jos sunt câteva date despre Andrei Removici Belousov:

Belousov, de 65 de ani, a absolvit Facultatea de Economie a Universității de Stat din Moscova în 1981, cu distincție. El și-a susținut disertația despre „O abordare imitativă a modelării proceselor interconectate pentru formarea și utilizarea capitalului de lucru”.

În 2000, Belousov a fost numit consilier non-personal al prim-ministrului rus și sa alăturat ministerului economiei ca viceministru șase ani mai târziu. Din 2008-2012, a fost director al departamentului pentru economie și finanțe în aparatul guvernamental, în aceeași ani în care Putin a ocupat funcția de prim-ministru.

În 2012, a fost numit ministru al Economiei. Din 2013 până în 2020, Belousov a fost consilier al președintelui rus. Din 2020, a lucrat ca prim-viceprim-ministru. Când prim-ministrul Mihail Mișustin a avut COVID în 2020, Belousov și-a asumat pentru scurt timp sarcinile de prim-ministru, în timp ce Mișustin s-a îmbunătățit.

În 2017, mass-media rusă RBC a declarat că Belousov a fost unul dintre oficialii care l-au convins pe Putin că economia digitală și blockchain-ul sunt cruciale pentru viitor. „Pot spune că ceea ce ar trebui să aibă o țară cu suveranitate este deținerea unor semnificații proprii. Cine suntem, de unde suntem, încotro mergem?… Nu avem altă opțiune pentru țara noastră decât să dobândim sau reproduce această identitate”, a declarat Belousov pentru RBC într-un interviu în 2023.

Citește și: Rectorul UCB a obținut în instanță daune de 50.000 de lei din partea fostului rector

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS