33.9 C
Craiova
sâmbătă, 28 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSe dă în folosință noua secție UPU din Spitalul Județean Târgu Jiu

Se dă în folosință noua secție UPU din Spitalul Județean Târgu Jiu

A fost finalizată modernizarea la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Proiectul a beneficiat de fonduri europene pentru modernizare și dotare cu echipamente și mobilier.

Consiliul Județean Gorj a implementat acest proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, Prioritatea de investiții 8.1 – Investiții în infrastructurile sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități, Obiectivul Specific 8.2 – Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență, Operațiunea B – Unități de primiri urgențe.

Bugetul total al proiectului a fost de 8.673.855,95 lei (inclusiv T.V.A), din care 6.698.096,97 lei finanțare nerambursabilă și 1.975.758,98 lei contribuția proprie totală a UAT – Județul Gorj.

Obiectivul general al proiectului a vizat îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, strada Tudor Vladimirescu.

Miercuri este programată prezentarea lucrărilor executate și de joi vor fi primiți pacienți. UPU și-a desfășurat până acum activitatea în alte spații.

Citeşte şi: Un preot a murit, iar altul a fost grav rănit într-un accident provocat de un băiat de 18 ani fără permis

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS