8.4 C
Craiova
joi, 19 decembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalApă și canal pentru Spitalul Regional de Urgență Oltenia

Apă și canal pentru Spitalul Regional de Urgență Oltenia

Primăria Craiova a eliberat recent certificat de urbanism pentru demararea lucărilor de asigurare a utilităților și căilor de acces pentru Spitalul Regional de Urgență Craiova. Primăria Craiova și-a luat angajamentul față de Ministerul Sănătății privind asigurarea utilităților necesare Spitalului Regional.

Se propune -asigurarea utilităților publice și căilor de acces pentru Spitalul Regional de Urgență Craiova, Județul Dolj -Faza Studiu de Fezabilitate. Desfăşurarea lucrărilor nu vor afecta circulaţia auto şi pietonală. Desfaşurarea lucrărilor va fi semnalizată corespunzator pe timp de noapte prin sectorizarea zonei de lucru cu panouri, plăci şi indicatoare rutiere. Lucrărilor de ,,asigurarea utilităților publice și căilor de acces pentru spitalul regional de urgență Craiova Judetul Dolj, înseamnă alimentare cu apă potabilă, canalizare ape uzate menajere, canalizare ape uzate pluviale”, se arată în certificat.

La finele anului trecut, Compania de Apă Oltenia (CAO) a demarat o licitație pentru contractul ce vizează introducerea utilităților la viitorul Spital Regional Craiova, investind peste 8,2 milioane de lei din fonduri proprii.

CAO a alocat aproximativ 8.233.570 de lei (peste 1,65 milioane de euro), fără TVA, din bugetul propriu, pentru introducerea utilităţilor în incinta viitorului spital,care va fi situat pe Strada Teilor, nr. 121 (Centura de Nord a Craiovei). Contractul licitat include proiectarea tehnică și execuția lucrărilor esențiale pentru asigurarea utilităților Spitalului Regional. Acesta este parte a proiectului major „Asigurarea utilităților publice și a căilor de acces pentru Spitalul Regional de Urgență Craiova“.

Primul pas pentru construcția spitalului- licitația

Firma câștigătoare va avea responsabilitatea proiectării tehnice, execuției lucrărilor de construcție și punerii în funcțiune a utilităților, inclusiv alimentarea cu apă potabilă de la stația de apă Șimnic, construcția rețelei de canalizare menajeră și a celei pluviale. CAO a stabilit două condiţii importante şi eliminatorii pentru firmele care doresc să îşi depună ofertele.

Ofertele pentru proiectarea Spitalului Regional Craiova, în evaluare
Aşa ar arăta Spitalul Regional Craiova. Termenul final de execuţie, conform estimărilor Ministerului Sănătăţii, este anul 2028

Acestea trebuie să facă dovada experienţei similare, respectiv să arate ca în ultimii 5 ani au executat şi dus la bun sfârșit lucrări de canalizare menajeră și/sau pluvială, cu o valoare cumulată de minim 5.500.000 lei (valoarea trebuie să rezulte din maximum două contracte). De asemenea, să dovedească faptul că au dus la bun sfârşit lucrări de alimentare cu apă sub presiune, cu o valoare cumulată de minim 1.500.000 lei (valoarea trebuie să rezulte din maximum un contract).
Termenul limită până la care firmele doritoare îşi pot depune ofertele până pe 9 ianuarie 2024. La începutul lunii februarie se vor face evaluările firmelor, apoi se va desemna căştigătoarea.

finanţarea Spitalului Regional de Urgenţă Craiova
finanţarea Spitalului Regional de Urgenţă Craiova

Şi primele lucrări de la Spitalul Regional, scoase la licitaţie.

În luna martie 2024 a fost publicată în SEAP decizia cu privire la asocierea de firme pe care a selectat-o, în urma licitației, să se ocupe de primul pachet de lucrări din cadrul întregului proiect. Este vorba despre asocierea firmei Synergy Construct, din București, cu DRAMIROM TRADE, din Galați. Valoarea contractului prin intermediul căruia va începe șantierul la Spitalul Regional Craiova se ridică la 44.548.758 de lei, fără TVA (peste 8,9 milioane de euro). Această sumă este mult mai mică față de cea estimată inițial de Ministerul Sănătății, adică 59.477.648 de lei, fără TVA.

Primul pachet de lucrări de la Spitalul Regional Craiova

În prima etapă se vor realiza lucrările preliminare. Vorbim despre demolarea clădirii existente, devierea/relocarea/dezafectarea rețelelor aflate pe amplasament, excavații generale (săpătura brută), inclusiv nivelare, stabilizarea terenului în excavație și protecția taluzurilo, împrejmuire (parțial permanentă + parțial temporară), organizarea de șantier (pentru Etapa 1), foraje de adâncime de explorare-exploatare, întreținerea lucrărilor și asigurarea securității incintei pe perioada de tranziție la Etapa 2 şi supraveghere arheologică pe durata excavațiilor. Toate aceste lucrări sunt programate să dureze o perioadă de patru luni. Viitorul Spital Regional de Urgenţă Craiova va fi amplasat pe un teren delimitat de DN65F și Prelungirea Teilor din municipiul Craiova, pe Centura de Nord a oraşului. Suprafaţa totală a terenului de care va beneficia unitatea medicală este de 246.127 metri pătraţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS