-0.5 C
Craiova
marți, 26 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj20 de instituții din Oltenia vor primi calculatoare prin proiectul Dăm Click pe România

20 de instituții din Oltenia vor primi calculatoare prin proiectul Dăm Click pe România

152 instituții educaționale din 37 de județe ale țării vor primi peste 2.000 de calculatoare prin proiectul Dăm Click pe România. În această etapă 20 de instituții din Oltenia vor primi calculatoare.

Dolj

Liceul Tehnologic Petre Baniță
Asociația Vasiliada
Organizația Studenților din Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică
Liceul Tehnologic Dimitrie Filisanu
Liceul Tehnologic Constantin Ianculescu Cârcea
Asociatia Explorator
Biblioteca Comunală Giurgița
Asociația Pro Daconissa.

Gorj

Palatul Copiilor Târgu Jiu – Structura Clubul Copiilor Pictor Florin Isuf, Târgu Cărbunești
Școala Gimnazială Nr. 1 Polovragi
Grădinița Sfantul Stelian
Școala Gimnazială Alimpești

Mehedinți

Fundația Iubire și Credință
Școala Gimnazială Greci
Școala Gimnazială Aurora
Școala Gimnazială Rogova
Liceul Teoretic Cujmir.

Olt

Școala Gimnazială Fărcașele

Vâlcea

Fundatia Rebenciuc

Dăm Click pe România este un program al Asociației Ateliere Fără Frontiere care urmărește digitalizarea educației din România și scăderea decalajului educațional prin echiparea cu infrastructură digitală a organizațiilor educaționale ce activează în mediul rural sau urban marginalizat: grădinițe, școli, licee, organizații non-guvernamentale sau instituții publice cu caracter social.  

În urma apelului derulat în perioada 15 Aprilie-12 Mai 2024, 152 organizații din țară vor primi un total de 2.000 de calculatoare recondiționate, ajungând astfel la 25.896 de beneficiari. 

Două apeluri de proiecte

Ediția Dăm Click pe România 2024 are două apeluri de proiecte, iar la finalul ediției, 4.000 de calculatoare vor ajunge la un total de 290 de unități școlare și alte organizații educaționale care activează în comunități defavorizate.  
 
Laureații Dăm Click pe România au fost aleși în urma unui apel de proiecte deschis între 15 Aprilie și 12 Mai, la finalul căruia 168 de aplicații au fost înscrise.  
 
Selectarea laureaților s-a făcut printr-un proces de jurizare la care au participat în mod voluntar partenerii și echipa programului. Fiecare aplicație înscrisă a fost notată între 1 și 10 pe baza unei grile de evaluare unice ce a urmărit sustenabilitatea, relevanța și impactul donației de calculatoare.  

Calculatoarele donate în acest program sunt echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fără Frontiere le obține în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații, toate fiind recondiționate de persoanele din grupuri vulnerabile și dezavantajate care lucrează în educlick, unul dintre atelierele de inserție socio-profesională ale asociației. 
Din 2008, Ateliere Fără Frontiere a donat prin programul său de donații peste 26.000 de calculatoare recondiționate în atelierul educlick. În total, 3163 de organizații educaționale au beneficiat de echipamente în ultimii 15 ani, echivalentul a mai bine de 10% din totalul școlilor din România.  

Citește și: Olt: Cercetați după ce au condus sub influența alcoolului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS