9 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateA fost raportat primul caz din lume de vindecare a diabetului

A fost raportat primul caz din lume de vindecare a diabetului

Cercetătorii din China au anunțat o realizare revoluționară: primul tratament pentru diabet prin terapie celulară care a fost raportat vreodată.

Un bărbat în vârstă de 59 de ani cu diabet zaharat de tip 2 a primit un transplant inovator de celule stem și acum nu mai este dependent de insulină și nu mai ia medicamente de 33 de luni, oferind speranță altor pacienți cu diabet zaharat. Este primul caz raportat în lume de vindecare a diabetului cu afectarea severă a funcției insulelor pancreatice prin transplant de celule stem., scrie 360medical.

Pacientul trăia de 25 de ani cu diabet

Această procedură experimentală a implicat crearea unei versiuni artificiale a celulelor producătoare de insulină care se găsesc în pancreas, care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge.
Pacientul trăia cu diabet zaharat de tip 2 de 25 de ani și își pierduse aproape complet funcția acestor celule insulare. El prezenta un risc ridicat de complicații grave, necesitând multiple injecții zilnice de insulină pentru a evita coma diabetică.
„Era expus unui risc mare de complicații grave din cauza diabetului”, a declarat Yin Hao, cercetător șef de la Spitalul Changzheng din Shanghai, pentru publicația The Paper, la începutul acestei luni.

A fost găsit leacul pentru diabet?

După transplantul de celule din iulie 2021, pacientul nu a mai primit insulină externă în unsprezece săptămâni, iar doza de medicamente pe cale orală a fost redusă treptat până când a fost complet oprită un an mai târziu.
„Examinările de urmărire au arătat că funcția insulelor pancreatice a pacientului a fost restabilită în mod eficient”, a declarat Yin.

Pacientul nu mai este acum dependent de insulină de 33 de luni.

Este primul caz raportat în lume de vindecare a diabetului cu afectarea severă a funcției insulelor pancreatice prin transplant autolog de insule pancreatice regenerative derivate din celule stem, a precizat spitalul.

Această descoperire medicală, realizată de o echipă de medici și cercetători de la Spitalul Changzheng din Shanghai, de la Centrul de Excelență în Știința Celulară Moleculară din cadrul Academiei Chineze de Științe și de la Spitalul Renji, a fost publicată recent în revista Cell Discovery.

Diabetul, o amenințare globală pentru sănătate

Diabetul reprezintă o amenințare serioasă pentru sănătatea umană. După mai mult de un deceniu de muncă, această echipă de oameni de știință chinezi spune că a făcut progrese semnificative.
Potrivit experților din domeniul sănătății un control deficitar al glicemiei pe o perioadă lungă de timp poate duce la complicații grave, inclusiv orbire, insuficiență renală, complicații cardiovasculare și cerebrovasculare și amputații.

De asemenea, pot apărea situații care pun viața în pericol din cauza comei hipoglicemice și a cetoacidozei, care apare atunci când organismul începe să descompună prea repede grăsimile.
China este țara cu cea mai mare populație de pacienți diabetici. În această țară există 140 de milioane de pacienți cu diabet, dintre care aproximativ 40 de milioane depind de injecții de insulină pe tot parcursul vieții, potrivit Federației Internaționale de Diabet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS