33.9 C
Craiova
sâmbătă, 28 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDouă fete și un băiat, de naționalitate română, luați de viituri în Italia

Două fete și un băiat, de naționalitate română, luați de viituri în Italia

Două fete și un băiat, de naționalitate română, au fost surprinși ieri după-amiază, de inundația râului Natisone din apropierea Podului Roman, în Premariacco.

Un trecător a tras un semnal de alarmă pentru cei trei blocați de viitura râului Natisone, în Premariacco (Udine). Inițial, cei trei se aflau pe o mică insulă, iar apa creștea rapid din cauza ploilor torențiale din ultimele ore.

Tinerii, care nu bănuiau pericolul, au rămas surprinși și, în timp ce apa le-a ajuns treptat la glezne și apoi la genunchi și a continuat să se ridice, s-au îmbrățișat, poate în acest fel încercând să constituie o apărare mai puternică împotriva violenței lui. Apele însă, în câteva clipe au devenit și mai violente și îmbrățișarea nu a durat, cei trei au fost aruncati in diverse directii.

La început pompierii au intervenit cu camionul cu scară, dar tinerii au fost târâți de forța apei. O a doua încercare de recuperare a acestora a fost făcută la podul Orsaria. Pompierii au survolat râul cu elicopterul Drago, dar cei trei nu s-au mai văzut. La fața locului a fost și poliția.

Cei trei tineri dispăruți în râu: două fete și un băiat au vârste cuprinse între 17 și 25 de ani, potrivit Il Messaggero

Cei trei tineri dispăruți sunt cetățeni români sau originari din România. Este o fată de 20 de ani, fiică de părinți români, domiciliată în Campoformido (Udine), născută în Colleferro (Roma); cealaltă fată, în vârstă de 23 de ani, sosise în schimb acum trei zile din România să-și viziteze părinții care locuiesc în Udine, apoi se va întoarce în România. Băiatul de 25 de ani care conducea mașina locuiește în Austria, dar are domiciliul în Udine.

Citește și: (VIDEO) Se inaugurează Fantasy Park din Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS